Jort neemt harde uitspraak niet terug

Door: DitjesenDatjes
07-04-2020

Jort Kelder lag eerder flink onder vuur door zijn harde uitspraak over de slachtoffers van de coronacrisis. Hij laat weten zijn woorden niet terug te nemen en nog steeds te staan achter wat hij eerder zei.

‘Fundament van welvaart kwijt’

Eerder liet Jort weten dat hij vindt dat Nederland nu stil licht doordat we ‘ 80-plussers aan het redden zijn die te dik zijn en gerookt hebben’. In Veronica Inside laat hij weten dat hij geen spijt heeft van zijn woorden, vooral omdat hij weet dat er veel mensen net zo over denken als hij. ,, Mensen durven alleen niet zo snel een professor aan te vallen. Het is makkelijker om op een BN’er te gaan pissen. Dat snap ik wel.” Toch wil hij zijn uitspraak nu wel uitleggen. ,, Ik heb het idee dat heel veel mensen bij de overheid niet in de gaten hebben welke bom er aan het afgaan is, vooral bij kleinere bedrijven. Maar ook op lange termijn bij de grote jongens, die gaan gewoon vallen. En dan ben je het fundament van je welvaart kwijt en dan weet ik niet hoe wij volgend jaar nog de ziekenhuizen gaan betalen.”

Wat Jort vervelend vindt, is dat hij merkt dat mensen zijn uitspraken verdraaien. ,, Er zijn nu allemaal berichten dat ik bejaarden wil vermoorden, maar in tegendeel: ik wil ze beschermen. (…) Het heeft mij best een beetje pijn gedaan de laatste dagen. Er worden mij dingen in de schoenen geschoven, alsof ik een soort massamoordenaar ben.”

Meer DenD