José hopeloos: ‘Trek al mijn tanden er uit’

Jose Hoebee
Door: Tanja Brouwer
10-07-2020

Luv’-zangeres José Hoebee moest een tijd terug de zanggroep verlaten omdat ze steeds meer klachten ontwikkelde. Na verschillende onderzoeken kunnen dokters haar nog steeds niet helpen en de zangeres zit met de handen in het haar. Volgens José zit er maar één ding op: al haar tanden laten trekken. 

Afgevallen door tik

Na de dood van echtgenoot Will Hoebee ontwikkelde de Luv’-zangeres een vervelende tic waar ze niet mee kan stoppen en waardoor ze veel pijn heeft. ,,Ik zuig mijn lippen door mijn tanden heen. Dat heeft ervoor gezorgd dat de binnenkant van mijn mond zo opgezwollen is dat ik pijn heb met eten. En praten doet ook pijn”, zegt José tegen Story. José eet nauwelijks nog, maar probeert wel veel vloeibare voedingstoffen binnen te krijgen. ,,Meer kan ik niet verdragen.” Inmiddels is ze al zeventien kilo afgevallen, maar naar eigen zeggen is haar gewicht nu stabiel en valt ze niet verder af.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tandarts in het buitenland

Ondanks vele onderzoeken weten artsen nog steeds niet wat José mankeert. ,,Ik weet dat de tic psychisch is, ik ben ook bij de psycholoog geweest. De pijn moet worden behandeld voordat ik verder kan.” Hoewel artsen geen idee hebben hoe ze haar kunnen helpen, denkt José zelf wel de oplossing te weten. ,,Ik ben ervan overtuigd dat als mijn tanden worden getrokken, ik op den duur weer normaal kan eten.” Helaas willen alle tandartsen bij wie ze is langsgegaan dat niet doen omdat haar tanden nog gezond zijn. ,,Ik ben dus terug bij af.” Haar enige hoop is nu gevestigd op tandartsen in het buitenland. ,,Hopelijk zijn daar wel tandartsen die me willen helpen, al heb ik geen idee of dat dan door de verzekering wordt gedekt. Het zal vast veel geld kosten, maar dat zie ik later wel. Ik wil gewoon mijn leven terug.” 

Meer DenD