Jubileumconcert 10 jaar Koninklijk Concertgebouw Concours

Concertgebouw
Door: Redactie
26-06-2018

Tien winnaars, tien supertalenten. Het podium van de Grote Zaal van het Concertgebouw was een parade van winnaars van het Koninklijk Concertgebouw Concours tijdens het Jong Talent Gala. Met opa’s en oma’s en hun kleinkinderen in de zaal, het Residentie Orkest op het podium en op de bok dirigent Jurjen Hempel. Het werd een sensationele middag.

Met als klap op de vuurpijl Radu Ratering, die een pianoconcert van componist Edvard Grieg speelde. Ademloos keken en luisterden de concertgangers naar het spel van de 13-jarige die vorig jaar het Concours won. Radu kreeg zelfs een staande ovatie!

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ronduit sensationeel was ook het optreden van violiste Luna van Leeuwen, die masterclasses heeft gevolgd bij onder anderen Coosje Wijzenbeek. Veertien lentes jong en winnaar van dit jaar bestormde Luna het Concertgebouw. Alsof ze niets anders heeft gedaan in haar leven.

Maar er was nog meer talent. Fluitiste Lucie Horsch (19), die nu internationale successen boekt, soleerde virtuoos met het orkest aan haar zijde. Of Aidan Mikdad die op piano een stuk van Rachmaninoff op indrukwekkende wijze vertolkte. Dramatisch pianospel gecombineerd met het Residentie Orkest dat volledig losging.

Ook de anderen, zoals Prawira Pijloo op gitaar, Reinier Wink op cello en pianist Nikola Meeuwsen, die Chopin ten gehore bracht, excelleerden.

Simon Reinink, directeur van het Koninklijk Concertgebouw, bedankte de Vandenbroek Foundation voor de samenwerking in de afgelopen tien jaar. Dankzij het Concours krijgen jonge talenten geweldige kansen om zich verder te ontplooien. Vanaf 1 oktober van dit jaar is de inschrijving opengesteld voor het Concours in 2019.

Meer DenD