Judith Osborn (57) naakt in kerstnummer Playboy

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Judith Osborn staat op de cover van het decembernummer van Playboy en in de speciale kersteditie zijn naaktfoto’s van haar te zien die ze zelf maakte. Met haar 57 jaar is de ontwerpster en presentatrice een van de oudste vrouwen die wereldwijd naakt in het blad verschenen.

“Het contact met Judith was al in augustus gelegd en we werden de maanden erna kapot gespamd met naaktfoto’s”, zegt Playboy-hoofdredacteur Niek Stolker in een persbericht. “Foto’s die wij gelukkig nu voor het eerst kunnen laten zien in het kerstnummer.”

In het persbericht vertelt Osborn ook hoe ze op het idee kwam om naaktselfies te maken. “Ik had een vriendje dat een foto naar mij stuurde van een naakte vrouw die haar hand tussen haar benen hield en een arm voor haar borsten. Toen dacht ik: dat kan ik ook”, vertelt ze. Het resultaat beviel haar, laat ze ook weten. “Ik wist niet wat ik zag. Ik vond het zó ongelooflijk bevrijdend dat ik er helemaal euforisch van werd.”

Overwinning

Volgens Osborn had die euforie “niet eens met seks of erotiek te maken, maar alles met een overwinning”. En die overwinning smaakte naar meer, want er volgden honderden naaktselfies. “Ik heb alleen maar mijn telefoon nodig om kunst te maken. Dat geeft ontzettend veel vrijheid. Ik bepaal nu wat, waar en vooral wanneer ik iets wil creëren.”

Nadat Patricia Paay in 2009 op 60-jarige leeftijd het record zette met haar naaktfoto’s in Playboy, werd ze in 2018 voorbijgestreefd door de Amerikaanse actrice Jane Seymour op 67-jarige leeftijd. De editie met Judith Osborn erin is vanaf donderdag te koop. Volgens uitgever Pijper Media verschijnt de Playboy in Nederland maandelijks in een oplage van 30.000 exemplaren.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck