Julio Iglesias voor negende keer vader

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen
In het Spaanse Valencia heeft een rechter besloten dat Julio Iglesias (75) daadwerkelijk de biologische vader is van Javier Sánchez Santos (42). Zijn moeder, de Portugese ex-ballerina María Edite Santos, beweert een affaire gehad te hebben met de Spaanse zanger.

Een affaire van een week

In 1975 zou Iglesias en de voormalige danseres een week samen hebben doorgebracht en zwanger zijn geraakt. De zanger heeft de affaire echter altijd ontkent en weigerde ook om een DNA-test af te leggen. Zoon Sánchez huurde daarom een privédetective in om DNA van zijn vermeende vader te verzamelen. Dit is uiteindelijk gelukt via een waterflesje waaruit een van Iglesias zijn kinderen had gedronken. De zaak werd, na 27 jaar, twee jaar geleden heropend. Niet eens door het bewijs van het DNA, maar door een verklaring van de moeder van Santos en de extreme gelijkenissen tussen hem en vader Iglesias.

In de steek gelaten

Hij wil zijn moeder recht doen, zegt zoon Sánchez meerdere malen in de zaak. Volgens hem zou moeder María erg hebben geleden omdat multimiljonair Iglesias haar al die jaren in de steek heeft gelaten. De zanger was toentertijd getrouwd met María Isabel Preysler. In 1978, drie jaar na de affaire, zijn ze gescheiden.

Negen kinderen

Ook al heeft de rechter geoordeeld dat Iglesias de biologische vader is van Sánchez Santos, volgens zijn advocaat is de zaak zeker nog niet voorbij. Met zoon Santos erbij heeft de zanger nu in totaal negen kinderen. De eerste drie komen uit zijn huwelijk met Isabel Preysler en de andere vijf zijn van het Nederlandse model Mirande Rijnsburger.

Tags

ADVOCAATGEZINJULIO IGLESIASKINDERENSPANJEZANGERZOON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck