Jury in Depp vs Heard-zaak gaat dinsdag verder met beraad

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Er is vrijdagavond geen uitspraak gedaan in de smaakzaak van Johnny Depp (58) tegen zijn ex Amber Heard (36). De jury gaat dinsdag verder met haar beraad…

Ruim zes weken duurt het proces nu waarin Johnny Depp en Amber Heard elkaar beschuldigen van huiselijk geweld. De zevenkoppige jury voert een overleg over een uitspraak. De jury gaat tijdens het weekend niet in beraad en wordt komende dinsdagochtend weer opgepakt. Dit in verband met Memorial Day op maandag in de Verenigde Staten.

‘Ook huiselijk geweld zonder bewijs’

Beide juridische teams van de acteur en actrice hielden vrijdag hun slotpleidooien. Het team van Johnny Depp beschuldigde zijn ex ervan ‘alles te zeggen om haar gelijk te krijgen’. Terwijl Amber Heard haar team aanhaalde dat er ‘ook sprake is van huiselijk geweld als er geen bewijs is’.

De exen hebben allebei een getuigenis afgelegd in de rechtbank. Deze getuigen werden gehoord voor zowel Heard als Depp. De smaadzaak gaat viraal op sociale media en er wordt wereldwijd flink gespeculeerd over wie deze zaak uiteindelijk zal gaan winnen.

Aangeklaagd

Depp klaagde zijn ex-vrouw Amber aan in 2018 nadat zij in een opiniestuk voor de Amerikaanse krant The Washington Post onthulde slachtoffer te zijn van huiselijk geweld. Heard noemde Johnny niet in het stuk. Maar volgens de 58-jarige acteur was het voor lezers overduidelijk dat het over hem ging.

Heard heeft de afgelopen weken onder ede verklaard niet de schrijfster te zijn van het artikel, terwijl zij later juist wel verklaarde de auteur van het artikel te zijn: “om mensen te laten zien hoe invloedrijk mannen als Johnny Depp zijn”.

Depp heeft zijn ex voor 50 miljoen dollar aangeklaagd. Amber haar tegeneis is 100 miljoen dollar.

Tags

AMBER HEARDJOHNNY DEPP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck