K-ster (25) onverwacht overleden. Werd beroemdheid haar te veel?

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Een 25-jarige Zuid-Koreaanse popster is vandaag overleden. De manager van Sulli, wiens echte naam Choi Jin-Ri is, heeft haar levenloze lichaam gevonden in haar huis. De politie laat weten in eerste instantie te denken aan zelfmoord, maar gaat haar dood wel verder onderzoeken.

Kritiek

Sulli was ontzettend populair in Zuid-Korea en andere Aziatische landen. Zo had ze vijf miljoen volgers op Instagram nadat ze lid werd van de meidengroep F(x). Bekend was dat Sulli soms moeite had met haar sterrenstatus en de bijbehorende reacties. Ze kreeg namelijk ook regelmatig negatieve kritiek, en kon daar niet goed mee omgaan. Vijf jaar geleden staakte ze tijdelijk haar muziekcarrière omdat de haatreacties haar te veel werden. Een jaar daarna stapte ze uit de groep.

Toch bleef het leven in de schijnwerpers haar trekken en stapte ze terug op het podium. Dit keer niet als zangeres maar als actrice. Helaas stopten de negatieve reacties niet. Het dieptepunt vond vorige maand plaats. Tijdens een livestream op Instagram kwamen per ongeluk haar borsten in beeld, waar vervolgens veel over werd gepraat en geschreven.

Als Sulli zoals nu wordt vermoed inderdaad zelfmoord heeft gepleegd is dat geen uitzondering. Twee jaar geleden maakte een andere K-popster al een einde aan zijn leven. Sulli was goed bevriend met hem.

Tags

BEROEMDHEIDINSTAGRAMKRITIEKZELFMOORDZUID-KOREA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck