Schokkende reacties op nieuwe clip K3

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

K3 bracht op 27 september hun nieuwe nummer Altijd Blijven Dromen uit en sindsdien ligt het trio onder vuur. Zo worden Hanne, Klaasje en Marthe beschuldigd van plagiaat én is er enorm veel ophef over twee zoenende meisjes in de videoclip.

‘Zo indoctrineer je dus kinderen’

Dat er veel gekust wordt in de nieuwe clip van K3 is duidelijk. Van een oud stel tot twee jongen kinderen maar ook twee blonde meisjes. Over het laatste koppel zijn de meningen hevig verdeeld. ,,Relaties binnen hetzelfde geslacht is een stoornis binnen het perverse spectrum. Het normaliseren van gestoord pervers gedrag voor kinderen is ongezond en ongewenst. Gaan we straks ook pedofilie normaliseren bij de jeugd?” is een van de vele boze reacties op het moment van de clip bij minuut 2:23: de zoenende meisjes. Terwijl andere fans op YouTube ook reageren met: ,,Ik kan niet beschrijven hoe gelukkig ik ben met dat moment”.

Weerwoord

Alain vande Putte, die al meer dan twintig jaar teksten schrijft voor K3, heeft zijn weerwoord klaar: „Kleuters die naar de clip kijken, zien volgens mij gewoon twee vriendinnen. En voor iets oudere kinderen is het een teken: ’Oké, ik word dus aanvaard zoals ik ben’” laat hij weten aan Belgische blad Dag Allemaal.

‘Plagiaat!’

Naast de ophef over de video clip, zijn er ladingen aan reacties over het feit dat het liedje wel verdacht veel op een liedje van Katy Perry lijkt. ,,Dit lijkt wel erg op Never Really Over van Katy Perry” of ,,Eum is dit copyright! Dit is echt zo hard gestolen van Katy Perry! Schandalig gewoon!”

Meningen van K3

Klaasje geeft haar mening hierover aan Shownieuws: „Plagiaat is een beetje overdreven. Ik denk dat onze tekstschrijvers er heel goed op letten, zoiets wil je niet als muzikant”. Hanne kan het wel begrijpen: „Ik snap de vergelijking ergens wel. Ik heb het online opgezocht en dacht, oei…” En Marthe vind dat de liedjes ook wel op elkaar lijken: „Er zijn zoveel nummers op de wereld. Welk nummer je ook kiest, je kunt altijd wel twee vinden die op elkaar lijken.”

Tags

GAYHANNEHOMOK3KLAASJELESBISCHMARTHE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie