Kabinet (‘Juf Ank’ Bijleveld) doet mee aan gekte De Luizenmoeder

Door: Jos La Grande
03-02-2018

Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, vindt het nodig om een deel van zijn kostbare tijd als bewindspersoon te besteden aan vloggen en andere flauwekul. De man met de Pipo de Clown-schoenen houdt van uiterlijk vertoon en speelt met zijn vlog (‘Leuk dat je kijkt’) zelfs in op de Luizenmoeder-mania.

Tekst gaat verder onder advertentie
   
Juf Ank Bijleveld van het kabinet
Vlog Hugo de Jonge

Met zijn collega Ank Bijleveld (De Juf Ank van het kabinet-Rutte) voert hij bovendien nog een toneelspelletje op voordat de ministerraad begint. Met de Iphone op recording vraagt notabene de vice-premier aan de vrouw die verantwoordelijk is voor serieuze zaken als landmacht, marine en marechaussee: ,,Ik durf het bijna niet te vragen, maar ik zoek nog een leuke intro voor mijn vlog…”

De minister van Defensie is de Juf Ank van het kabinet. Ank van Bijleveld, ook CDA, is wel in voor het grapje en de beroerdste niet. Dus, zoals ook te zien is op de vlog van de vice-premier, zegt ze: ,,Hallo Allemaal, wat fijn dat je er bent…”

Ank Bijleveld

De Jonge is dus druk in de weer met zijn nieuwe speeltje, luistert naar Pink Floyd en jazz (waarom gen Radio 1 of BNR?) in de dienstwagen en hij heeft in zijn werkkamer schilderijen opgehangen van zijn broer de kunstschilder Jacob de Jonge.

Hoogmoed komt meestal voor de val. Ook fotograferen tijdens antichambre in de Statenzaal van het gebouw van het ministerie van Algemene Zaken en die beelden dan trots aan een verslaggever laten zien wordt meestal ook niet gewaardeerd.

Trots showt de popie-jopie van het kabinet zijn foto’s aan Jinek-verslaggever Jaïr. Opnames van collega’s Grapperhaus en ook weer Bijleveld die op het punt staan te gaan lunchen. De Jonge spiegelt zich aan Ruud Gullit die in de kleedkamer van Oranje een filmpje maakt en op Youtube plaatst.

Beelden om te gillen: kijk HIER.

Meer DenD