Kamerleden willen actie van NPO na derde voorgenomen sanctie ON!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

D66, CDA en PvdA willen dat de NPO consequenties verbindt aan de derde sanctie die de publieke omroep in korte tijd wil uitdelen aan Ongehoord Nederland (ON!). D66 en PvdA willen dat de NPO een verzoek indient bij staatssecretaris Gunay Uslu om de vergunning van ON! in te trekken. Het CDA gaat nog niet zover en wil dat de NPO duidelijk maakt wat deze van plan is met ON!.

“Op hoeveel sancties moeten we nog wachten voordat er wordt ingegrepen?”, zegt Mohammed Mohandis van de PvdA. Hij hoopt dat de NPO Uslu gaat verzoeken om de licentie van ON! in te trekken. Maar hij vindt ook dat de staatssecretaris zich hier niet achter moet verschuilen. “Er is voldoende grond om nu zelf een keer kleur te bekennen en stappen te zetten.” De parlementariër heeft hierover Kamervragen gesteld aan de staatssecretaris.

“D66 vindt dat de plek van Ongehoord Nederland in het publieke bestel onhoudbaar is geworden”, zegt het Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma van de partij. “Dit gaat over het voorkomen dat nog langer doelbewust en bij herhaling aantoonbaar foutieve informatie via een publieke omroep verspreid wordt.”

Verplicht

“De NPO is het aan de kijker verplicht om hier helderheid over te geven”, zegt Lucille Werner van het CDA. Ze wil niet invullen welke maatregelen de publieke omroep precies zou moeten nemen.

De NPO is van plan om ON! een derde financiële sanctie op te leggen naar aanleiding van een rapport van de Ombudsman van de publieke omroep. Daarin staat dat de omroep de journalistieke code van de NPO in het tweede seizoen van het programma Ongehoord Nieuws “stelselmatig heeft overtreden”. ON! heeft twee weken de tijd om te reageren.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie