Kamervoorzitter Martin Bosma cynisch over bouwperiode

Martin Bosma
Door: Jos La Grande
08-07-2021

Vice-voorzitter van de Tweede Kamer, Martin Bosma, lijkt niet veel geloof te hechten aan de geplande termijn van 5,5 jaar die voor de verbouwing van het Binnenhof is uitgetrokken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bij de opening van de vergadering op de laatste dag van het het parlementaire seizoen zinspeelde Bosma op een veel langere bouwperiode. Daarbij baseert hij zich zeer waarschijnlijk op ervaringscijfers, want meestal lopen de kosten voor de verbouwing gierend uit de klauwen en is er vertraging bij de uitvoering.

,,Het is een dag vol weemoed en historie”, aldus Bosma met humor over de vergaderingen in het gebouw van de Tweede Kamer. ,,Er komt hier vandaag een eind aan, in ieder geval tijdelijk, dat hopen we dan maar…”

De kosten voor de ingrijpende verbouwing vallen hoger uit dan de voorziene half miljard euro. Het kabinet en de vorige voorzitter van de Tweede Kamer Arib ruzieden over de verhuizing naar het gebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken elders in Den Haag.

Bosma opende een lange vergaderdag voordat de Kamerleden met vakantie gaan: ,,Vanavond trekken we deur achter ons dicht en dan komt er een eind aan een hele lange periode vol met geschiedenis en dan verhuizen we naar de Bezuidenhoutseweg voor vijfenhalfjaar, zegt men… In 2027, dan zijn we hier weer!”

Meer DenD