Kamp van Koningsbrugge-Edino ervaart herbeleving van heftige jeugd

Edino kamp koningsbrugge
Door: Charlotte Wijnen
18-11-2022

Edino van Dorsten, één van de kinderen van Ruinerwold, doet dit seizoen mee aan het heftige programma Kamp van Koningsbrugge. In de laatste aflevering krijgen de kandidaten het flink te verduren tijdens een levensechte gijzeling. Voor Edino is het een heftige proef; hij ervaart een herbeleving van zijn traumatische jeugd.

De kandidaten van Kamp van Koningsbrugge zijn ondertussen al behoorlijk wat gewend, maar de laatste proef was wel héél pittig. Een urenlange gijzeling en een nare ondervraging in een ijskoude garagebox. De deelnemers ondergaan geschreeuw en hebben een zak over hun hoofd, terwijl ze in oncomfortabele posities hun lot moeten afwachten.

Terug naar vroeger

Vooral voor Edino is het een heftige proef. Hij omschrijft hoe hij op dat moment terug naar vroeger wordt gebracht, toen zijn vader hem en zijn broers en zus fysiek en mentaal mishandelden op de boerderij in Ruinerwold.

 ,,Ik was terug naar vroeger. Het vernederen, het boze geschreeuw en dan vervolgens weer de afzondering”, vertelt Edino. ,,Ik wilde dat gevoel niet weer krijgen. Het was de eerste keer dat ik dat weer op die manier ervoer. Ik kon het gewoon niet uitschakelen.”

Trots

Edino raakt in paniek, maar geeft niet op. ,,We moesten vroeger alleen maar staan. Dan mochten we ook niet omvallen”, zegt hij later in gesprek met presentator Jeroen van Koningsbrugge. ,,Elke keer als we omvielen kregen we een tik.”

Wanneer Edino de proef heeft doorstaan, is hij ontzettend trots op zichzelf. ,,Ik denk dat ik wel heb laten zien dat ik veel meer ben dan alleen een jongen uit Ruinerwold. Ik denk dat iedereen meer is dan alleen een onderdeel van een verhaal”, zegt hij vol trots.

Kijkers onder de indruk

Kijkers zijn diep onder de indruk van Edino. ,,Speciale shout out naar Edino. Jij hebt laten zien dat ondanks je verleden en trauma’s, je sterker bent dan dat”, twittert een kijker. En een ander: ,,Wat is Edino een sterke man, diep respect voor!” Een andere kijker is het daar helemaal mee eens. ,,Zijn angst, zijn doorzettingsvermogen, respect.”

Meer DenD