Kampioenschap Ajax opgedragen aan Tonny Bruins Slot

Ajax
Door: Jos La Grande
02-05-2021

Ajax pakt de dubbel: FC Emmen werd met 4-0 verslagen. Het 35e kampioenschap van Nederland was daarmee voor een Ajax een feit. Plus de boodschap van trainer Erik ten Hag dat hij nog een jaar langer blijft in Amsterdam, was voldoende aanleiding om de champagne op het bestuursterras te ontkurken.

Het kampioenschap werd door Ajax vlak na de wedstrijd opgedragen aan de overleden scout van Ajax Tonny Bruins Slot. Bestuurslid Marc Overmars en Erik ten Hag legden als eerbetoon het kampioensshirt neer bij een foto van de voetbalschout.

Miljoenen

Met het kampioenschap van Nederland verzekert Ajax zich ook weer van tientallen miljoenen euro’s, omdat de club zich weer rechtstreeks plaatst voor de Champions League.

De afstand tussen de Amsterdamse club en de rest van de Nederlandse top neemt daardoor alleen maar verder toe. Zowel Feyenoord, PSV, AZ en Vitesse hadden het afgelopen seizoen maar weinig in te brengen tegen de overdaad aan kwaliteit van de Mokumse club.

Opgelucht

De spelers waren ondanks de voorspelbare zege tegen Emmen toch opgelucht. Daley Blind kondigde aan dat hij keihard werkt aan een comeback op het veld voor het aanstaande EK. Hij sluit niet uit dat hij na zijn enkelblessure, die hij opliep in een interland tegen Gibraltar, er mogelijk toch bij is straks tijdens het EK..

Bij de Arena hadden zich duizenden supporters gemeld om, tegen alle coronaregels in, het kampioenschap van hun club te vieren. De gemeente Amsterdam heeft iedereen opgeroepen om niet naar de Arena te gaan in verband met het geval op besmetting.

Op de Arena-tribune was er wel plek voor Mister Ajax Sjaak Swart. De voormalige voetballer, nu tachtiger, klaagde vooraf bij Marc Overmars dat hij dit kampioenschap met eigen ogen wilde aanschouwen. Uiteraard was er een plekje voor Swart en er was zelfs voor hem een kampioensshirt.

Meer DenD