Kan Novak Djokovic nog uit Australië worden gezet?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Vannacht kreeg Novak Djokovic goed nieuws toen een rechter in zijn voordeel besloot in de visumzaak in Australië. Hij mag blijven. Maar de regering aldaar heeft nog één mogelijkheid…

Novak Djokovic heeft vannacht goed nieuws gekregen. De Australische rechter die moest beslissen of hij in Australië mag blijven of niet heeft in zijn voordeel besloten. Mede door de claim dat Djokovic kortgeleden het coronavirus heeft gehad. De tennisser zat sinds eind vorige week vast in een quarantainehotel en mocht daar vannacht dus uit vertrekken. Het duurde dan ook niet lang voordat de tennisser op de baan stond. Daarover plaatste hij een foto op Instagram.

Tekst gaat verder onder de post

Omgedraaid

Bij de foto plaatste hij een tekst waarin hij uit dankbaar te zijn dat de annulering van het visum is omgedraaid: ‘Ondanks alles dat de afgelopen week is gebeurd wil ik blijven en proberen deel te nemen aan de ‘Australian Open’.’ Toch kan het zijn dat de tennisser te vroeg juicht…

Discretionaire bevoegdheid

De Australische regering heeft namelijk nog één optie: De discretionaire bevoegdheid van de migratieminister. Daarmee kan de minister alsnog beslissen het visum in te trekken. Dat zou niet alleen inhouden dat Djokovic direct wordt gedeporteerd, maar ook dat hij drie jaar lang Australië niet mag binnenkomen. Het is allerminst zeker wat de minister gaat doen. Volgens Mary Crock, professor immigratierecht, zou Australië door een dergelijke zet de ‘Australian Open’ mogelijk verliezen. Dat vertelde ze tegen de ‘Guardian‘.

Servische president

De soap rondom Novak Djokovic lijkt voorlopig nog door te gaan. Eerder werd al bekend dat de tennisser flinke steun kon genieten in zijn thuisland. Zelfs de Servische president zou hem steunen.

Tags

AUSTRALIAN OPENAUSTRALIENOVAK DJOKOVIC

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck