Kandidaat programma Ewout Genemans klapt uit de school over wurgcontract

Wurgcontracten in ontmaagdingsshow
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Ewout Genemans is de laatste tijd in steeds meer programma’s te zien. Hoewel de kijkcijfers blijven stijgen, krijgt de presentator ook een hoop kritiek over zich heen. Zo zou hij kwetsbare mensen gebruiken voor de kijkcijfers. Een voormalige kandidaat van één van zijn programma’s kan daarover meepraten.

Kandidaat doet boekje open over wurgcontract

De kandidaat heeft geen goede herinneringen overgehouden aan het programma ‘Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan’, dat destijds gepresenteerd werd door Ewout. ,,Ik heb destijds een wurgcontract getekend, ik was jong en naïef, wist niet wat de tv-wereld precies inhield”, vertelt de kandidaat in Veronica Superguide. ,,Als ik me negatief uitlaat over het programma, kan ik een boete krijgen en zelfs voor de rechter worden gesleept. Vandaar dat ik mijn verhaal anoniem doe.”

Geen goed woordje over Ewout

Nadat de kandidaat het contract had getekend, bleken dingen anders te gaan dan in eerste instantie werd verteld. ,,Mij was verteld dat het een tv-programma zou zijn over mensen die nog maagd waren en wat onze beweegredenen waren. Maar na het tekenen van het contract en de opnames bleek het een ontmaagdingsshow te zijn. Maar dat was niet mijn doel.”

De kandidaat wilde enkel zijn verhaal doen, maar dat zou niet de bedoeling geweest zijn van Ewout. Volgens de kandidaat wilde Ewout enkel goede televisie maken en daarom heeft hij geen goed woordje over voor de presentator. ,,Ik kijk met een slecht gevoel terug op mijn samenwerking met Ewout. Zeg maar gewoon k*t.”

Aanpassing

Inmiddels heeft Ewout een hoop andere programma’s mogen maken. Het programma ‘Mee Met De Zware Jongens’ heeft ook kritiek te verduren gekregen. Advocaat Inez Weski stuurde onlangs een klachtenbrief naar RTL omdat in het programma werd gesproken over haar cliënt Mario R., zonder dat hij daarvan op de hoogte was. Ewout heeft de desbetreffende aflevering daarom moeten aanpassen.

Tags

EWOUT GENEMANSKRITIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck