Kandidaat The Voice beschuldigd van misbruik minderjarige

JC the voice
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De Amerikaanse C.J. is een van de kandidaten van The Voice of Holland. De Amerikaan, die een aardig woordje Nederland spreekt, viel in de smaak bij de jury. C.J., vertelde dat hij zijn hele familie is kwijtgeraakt omdat hij homoseksueel is. Een emotioneel verhaal, maar hij vertelde niet alles. Weekblad Privé dook in de geschiedenis van C.J.

Gevangenschap door geaardheid

Jordan Lee McGuire, zoals C.J. echt heet, vertelt in het programma dat hij twee keer in de gevangenis heeft gezeten vanwege zijn seksuele geaardheid. Hij zou tot twee keer toe seksueel contact hebben gehad met mannen, waarvoor hij was opgepakt. Toen hij weer vrij was ging hij naar Denemarken en vervolgens vond hij de liefde in Nederland.

Voor de rechter

In zijn eigen verhaal lijkt C.J. erg onschuldig, maar weekblad Privé weet wel beter. In het programma had de zanger het over een man met wie hij contact had, maar in werkelijkheid was het een minderjarige jongen. In 2012 was C.J. 24 jaar oud en werkzaam op een school in Indiana als muziekdocent. Er is toen een onderzoek naar hem gestart nadat leerlingen hadden aangegeven dat C.J. drank voor hen kocht. Ook zou hij hebben afgesproken met drie tieners, allemaal leerlingen van de school, hen drank hebben gegeven en vervolgens met hen naar een appartement zijn gegaan. Volgens het onderzoek zou een van de leerlingen bewusteloos zijn geraakt. C.J. zou op dat moment de broek van de jongen naar beneden hebben getrokken en seksuele handelingen hebben verricht.

De zaak is voor de rechter gekomen, maar C.J. is niet schuldig verklaart. Voor RTL de reden om de Amerikaan wel te laten meedoen in het programma, zo laat RTL Nederland weten in een reactie naar weekblad Privé.

 

 

 

Tags

MISBRUIKSEKSUEEL MISBRUIKTHE VOICE OF HOLLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck