Kanye West geeft inderdaad tweede releaseparty voor album

Door: DitjesDatjes
31-07-2021

Nu hij eindelijk tevreden is met zijn nieuwe album Donda, geeft Kanye West opnieuw een releasefeestje voor de plaat. Dat vindt plaats op 5 augustus, wederom in het Mercedes-Benz Stadion in Atlanta, zo maakte de rapper bekend via social media.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Donda, vernoemd naar de moeder van West, zou eigenlijk op 23 juli uitkomen. De avond daarvoor hield de muzikant een groot ‘luisterevent’ om zijn nieuwe muziek met zijn fans te delen. De dag erop dook hij echter een provisorisch opgezette studio in het stadion in omdat hij toch nog even verder wilden sleutelen aan het album.

Herhaling

Eerder deze week meldde TMZ al dat er geruchten waren dat er een tweede releasefeestje zou komen. Naar verluidt was concertorganisator Live Nation minder enthousiast over het idee. Het bedrijf zou vrezen dat de rapper weinig kaartjes zal verkopen omdat hij in herhaling valt.

Wat West van plan is tijdens de tweede editie van zijn albumfeest is niet duidelijk. Vorige keer stond de rapper in Atlanta in het midden van het stadion rustig mee te bewegen en zei hij af en toe iets door een microfoon terwijl het album werd gedraaid.

Donda zou eigenlijk vorig jaar al uitkomen, maar ook toen was de rapper nog niet blij met de muziek. Voor Kanye is uitstel geen ongebruikelijke zet, want hij besloot al vaker op het allerlaatste moment toch nog een keer de studio in te duiken. Zo werd ook de release van zijn vorige album Jesus Is King (2019) ook een paar keer uitgesteld.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD