Kanye West huurt extra campagnemedewerkers in

Door: DitjesDatjes
30-07-2020

Kanye West heeft extra personeel ingeschakeld om hem te begeleiden bij zijn campagne voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Volgens TMZ heeft hij tientallen politieke specialisten ingehuurd om hem te adviseren hoe hij in zoveel mogelijk staten op het stembiljet kan komen.

Team-Kanye is ook op zoek naar vrijwilligers. Die zijn belangrijk voor het verzamelen van voldoende handtekeningen die nodig zijn om in een staat aan de voorwaarden voor deelname te voldoen. In de staat New York moeten bijvoorbeeld 30.000 mensen een handtekening zetten om West het te laten opnemen tegen president Donald Trump, uitdager Joe Biden en een handvol kandidaten van kleinere partijen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In enkele staten zoals New Jersey en Missouri zijn al voldoende handtekeningen verzameld. West heeft haast, want de inschrijvingstermijn in veel staten loopt binnen enkele weken af.

Mentale inzinking

De rapper kondigde begin deze maand aan dat hij aan de verkiezingen mee wilde doen als onafhankelijk kandidaat. Zijn eerste campagnebijeenkomst hield hij vorige week zondag en die kreeg veel aandacht op social media, maar niet op een manier waar de politicus in spe op had gehoopt.

West barstte op die bijeenkomst in tranen uit toen hij vertelde bij zijn vrouw Kim Kardashian te hebben aangedrongen op een abortus toen ze zwanger was van hun eerste kind. Fans maakten zich zorgen dat Kanye, die kampt met een bipolaire stoornis, weer een mentale inzinking had.

De kans dat West het presidentschap binnenhaalt wordt door politieke experts als vrijwel nihil gezien. Volgens opiniepeilingen kan de rapper rekenen op maximaal 1 procent van de stemmen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD