Kappersstoelen Kleine Komedie wachten op eerste klanten

Door: DitjesDatjes
18-01-2022

Twee vintage kappersstoelen staan sinds dinsdagmiddag op het podium van theater De Kleine Komedie in Amsterdam. De stoelen worden woensdag gebruikt tijdens Kapsalon Theater, een landelijke actiedag voor de cultuursector waarbij theaters uit protest tegen het coronabeleid van het kabinet voor een middag worden opgebouwd tot kap-, massage-, en schoonheidssalons.

In totaal hebben voor woensdag tweehonderd mensen een kaartje bemachtigd. “Er zijn vier rondes van ieder vijftig mensen, die per drie op het podium worden geknipt”, zegt een woordvoerder van het theater. Voor elke ronde is drie kwartier uitgetrokken. “Hopelijk kunnen we binnen die tijd iedereen knippen.”

Kapsalon Theater is een initiatief van Diederik Ebbinge en Sanne Wallis de Vries. Nadat premier Mark Rutte en coronaminister Ernst Kuipers recent aankondigden dat theaters voorlopig nog niet open mogen, maar kap- en schoonheidssalons wel, kwam Ebbinge op het idee om De Kleine Komedie in Amsterdam om te toveren tot kapsalon. In Kapsalon De Kleine Komedie worden klanten geknipt, terwijl ze ondertussen vermaakt worden door verschillende artiesten.

Cabaretiers als Youp van ’t Hek, Brigitte Kaandorp, Claudia de Breij, Henry van Loon, Ton Kas en Yentl en De Boer maken woensdag hun opwachting in de tijdelijke kapperszaak. Jochem Myjer en Bert Visscher verzorgen de kaartcontroles bij de zaal. Kaarten voor Kapsalon De Kleine Komedie waren dinsdag binnen een minuut uitverkocht, liet het theater weten.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD