Karin Bloemen woedend op Hugo de Jonge

Karin Bloemen|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Na de uitspraken van Hugo de Jonge vorige maand is Karin Bloemen woedend. De politicus gaf aan dat mensen niet noodzakelijk naar het theater hoeven, maar ook gewoon thuis een dvd kunnen opzetten.

Zelf moest Karin wel tachtig optredens uitstellen of afzeggen toen de coronacrisis uitbrak. Volgens haar snapt de Jonge niet hoeveel effect dat heeft. Gewoon thuis een dvd opzetten is namelijk helemaal niet hetzelfde volgens Karin.

‘Die man snapt het niet’

De uitspraken doen haar pijn. ,,Ik vond dat verschrikkelijk”, aldus Bloemen vrijdag in De Telegraaf. ,,Hoe kun je zoiets publiekelijk zeggen zonder je daarvoor te schamen? Die man snapt het blijkbaar gewoon niet.” De artiest vindt de uitspraken neerbuigend naar zowel het publiek als haar vakgenoten.

,,Er zijn mensen die een jaar voor dure kaartjes sparen om een voorstelling te kunnen zien. En vervolgens roept deze minister met dedain: ’Zet maar een cd op.’ Hoe durf je?”, klaagt Bloemen. ,,Ik vond het een belediging naar de culturele sector. Ik was écht geraakt en gekwetst!”

‘Ik mis mijn publiek’

Dat ze zoveel optredens moest verzetten of afzeggen, vond Karin verschrikkelijk. Maar inmiddels werkt ze samen met Cor Bakker aan een nieuwe show en is ze begonnen aan de voorbereidingen voor haar veertigjarig jubileum in 2023. Ze vertelt in de krant dat ze niet kan wachten om weer op de planken te staan. ,,Ik mis mijn publiek, de lachsalvo’s en natuurlijk het applaus.”

BuzzE

Tags

HUGO DE JONGEKARIN BLOEMEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck