Kastelen-kenner waarschuwt Meilandjes

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Het wordt nog een hele kluif om Chateau Marillaux te verkopen. Dat denkt een kastelenkenner die zijn visie aan weekblad Weekend vertelt. Volgens hem zit  de renovatie, die de Meilandjes voornamelijk zelf hebben gedaan, bouwkundig niet goed in elkaar.

Bouwkundig niet goed

,,Het was misschien een koopje, maar kom er daarna nog maar vanaf”, zegt de kenner, die anoniem wil blijven, tegen weekblad Weekend. ,,Het huis is bouwkundig immers zeker niet volledig gerenoveerd, alleen cosmetisch en smaakvol ingericht.” Wie weet wat voor scheuren er dus onder het behang zitten en wat de staat van de fundering is. ,,Ook is het kasteel niet geïsoleerd en is er geen dubbel glas. Het is er ‘s winters daarom steenkoud.” Een groot risico moet een eventuele koper dus durven te nemen. Wat ook nog een flinke kostenpost zal zijn is het aanleggen van een legaal rioolleiding. Nu wordt hun riool namelijk gedumpt in de Vienne, een zijrivier van de Loire. En dat is hartstikke illegaal. 

Brexit

Al met al denkt de kenner dat het kasteel niet meer dan 5 ton zal opleveren. ,,Kijk maar naar het aanbod van kastelen, ook van veel grotere. Die staan jaren te koop terwijl de eigenaren er echt vanaf willen. Bovendien is het aanbod van kastelen in Frankrijk sterk toegenomen doordat Engelsen vanwege de Brexit van hun tweede huis afwillen.” Het ziet er dus sterk naar uit dat de Meilandjes veel geduld moeten hebben bij de verkoop van hun kasteel….

Tags

ACHTERHOEKCHATEAUKASTEELMARTIENMEILANDJESPRIJSVERKOCHTVERKOPEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck