Kate Middelton straalt tijdens Trooping the Colour

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

In Londen werd zaterdagmiddag tijdens Trooping the Colour de verjaardag van koning Charles gevierd. Het stralende middelpunt: prinses Catherine.

Koning Charles en Kate Middelton zijn beide getroffen door kanker, maar ze gaven tijdens de viering van de verjaardag van Charles wel acte de présence. Voor Kate was dit het eerste publieke optreden sinds haar kankerdiagnose.

Onzeker

Lange tijd was het onzeker of prinses Catherine aanwezig zou zijn op de verjaardagsparade van haar schoonvader, maar vrijdagavond maakte ze bekend dat ze zou verschijnen. In een eigen geschreven brief liet ze weten dat ze goede vooruitgang boekt, maar dat ze er nog lang niet is. Haar behandeling is nog niet voorbij en zal nog zeker een paar maanden duren. Ze brengt haar boodschap voorzichtig: ,,Zoals iedereen die chemotherapie ondergaat weet, zijn er goede en slechte dagen. Op die slechte dagen voel je je zwak en moe en moet je je lichaam laten rusten. Maar op de goede dagen, als je je sterker voelt, wil je het beste uit je goede gevoel halen. Ik leer geduldig te zijn, vooral als ik onzeker ben. Neem elke dag zoals die komt, luisster naar mijn lichaam en sta mezelf toe de broodnodige tijd te nemen om te genezen.”

Louis

Kate leek het tijdens Trooping the Colour naar haar zin te hebben. Ze oogde vrolijk, lachte veel en zwaaide volop naar alle mensen. Aan het eind van de middag was de traditionele balkonscène. De koninklijke familie stond samen te kijken naar de vliegtuigen van de Royal Air Force die over kwamen vliegen. Prins Louis stal als vanouds de show. Waar hij vorig jaar alleen maar gekke bekken zat te trekken, kon hij dit jaar niet stil blijven staan zoals zijn zus Charlotte en zijn broer George, maar stond hij de hele tijd te dansen.

Tags

KATE MIDDLETONKONING CHARLESPRINSES CATHERINE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck