Kate schittert als Queen

Kate maakt koninklijke foto's
Door: Charlotte Wijnen
10-01-2022

Om de 40e verjaardag van Kate Middleton te vieren, heeft Kensington Palace gisteren drie portretten vrij gegeven die een koninklijke kant van haar onthullen. ,,De boodschap lijkt heel erg te zijn: koningin in afwachting.”

Ter ere van haar 40e verjaardag werden drie portretten van Kate Middleton vrijgegeven. Met de foto’s, die geschoten zijn door de Italiaanse modefotograaf Paolo Roversi, bracht de hertogin van Cambridge hulde aan de koninklijke geschiedenis.

Duidelijke boodschap

,,Op de drie foto’s kun je de drie aspecten van Kate’s persoonlijkheid zien. De koninklijke kant, zoals je kunt zien in de klassieke opname waar ze in de verte kijkt, een meer informeel beeld in de rode jurk als een moderne vrouw van veertig, en dan is er nog de close-up, die een intiemer perspectief biedt”, aldus een paleisbron in The Mirror.

De foto waarbij gekozen is voor de klassieke opname, werd geïnspireerd door modefotograaf en ontwerper Cecil Beaton, zo onthulde het paleis. Beaton fotografeerde de bruiloft van de hertog en hertogin van Windsor en prinses Margaret voor de Britse Vogue. Daarnaast werd hij gekozen als officiële fotograaf bij de kroning van Queen Elizabeth in 1953.

Omdat Kate op de foto’s zoveel weg heeft van de moeder van Queen Elizabeth, lijken de foto’s een boodschap te hebben. ,,Fascinerend hoeveel de foto wegheeft van een Beaton-portret van de moeder van Queen Elizabeth in 1939”, aldus visagist Lisa Armstrong. ,,De boodschap lijkt heel erg te zijn: koningin in afwachting.”

Meer DenD