Katholieken in New York protesteren tegen nonnenfilm Verhoeven

Door: DitjesDatjes
27-09-2021

Tientallen katholieken zijn dit weekend in New York de straat op gegaan om te demonstreren tegen de lesbische nonnenfilm Benedetta van Paul Verhoeven. Volgens de gelovigen maakt de 83-jarige Nederlandse regisseur zich met zijn film schuldig aan godslastering. Verhoeven zou de “heiligheid van katholieke nonnen beledigen”.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Benedetta, die in juli hoge ogen gooide op het festival van Cannes, vertelt over de lesbische liefde tussen twee nonnen in de late Middeleeuwen. Verhoeven baseerde zijn film op de verslagen van verhoren waar de inquisitie de vrouwen nadat hun relatie aan het licht kwam aan onderwierp. In een van de meest omstreden scènes wordt een van de twee vrouwen bevredigd met een dildo in de vorm van een Maria-beeld.

Het protest in New York vond plaats voorafgaand aan de Amerikaanse première van de film op het New York Film Festival. Eerder leidde Benedetta ook in Rusland al tot opschudding. Het verhaal over de lesbische nonnen is in strijd met de Russische wet, die het verbiedt om homoseksualiteit aan te snijden. Daarom is de film in dat land verboden.

Benedetta draait vanaf 14 oktober in de Nederlandse bioscopen. Distributeur Independent Films laat desgevraagd weten dat vooralsnog niemand in Nederland over de film heeft geklaagd.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD