Katja Herbers krijgt vrouwonvriendelijke filmrollen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De Nederlandse actrice Katja Herbers woont en werkt in Amerika. Ze timmert hard aan de weg in Hollywood, maar moet regelmatig rollen weigeren.

“Soms krijg ik scripts binnen die absoluut onder de maat zijn – en dan heb ik het vooral over de ­vrouwenrollen”, vertelt ze in Grazia. Zo kreeg de 36-jarige eens een rol aangeboden van een vrouw die ‘al’ 28 jaar oud was. Het personage moest zich langzaam ontkleedden.

Vieze producent

“Dat kan toch gewoon niet?”, zegt ze over de rol.  “Waarschijnlijk zit er ergens een vieze producent in een torenkamertje die graag borsten ziet van een ­‘stokoude’ 28-jarige, die er ondanks haar ­bejaarde leeftijd toch nog als een klein meisje uitziet, maar alleen als ze haar beha uittrekt. Dan zeg ik: nou meneertje koekepeertje, nee dank u vriendelijk beleefd.”

Gelukkig krijgt Herbers ook regelmatig filmrollen die ze wel accepteert. Zo heeft ze al in de series The Leftovers en Westword gespeeld.
Herbert heeft ook veel in Nederlandse producties gespeeld. Zo was ze te zien in Pietje Bell, Süskind, Mannenharten en Loft.

 

 

Tags

HOLLYWOODKATJA HERBERSSEKSISTISCH

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck