Katja Schuurman neemt het op voor Job Gosschalk

De Nederlandse Weinstein lijkt bekend, en gelijk regent het beschuldigingen van overschrijdend gedrag en seksueel misbruik. Katja Schuurman neemt het voor Job Gosschalk op.

Schuurman is goed bevriend met de regisseur en zegt het volgende: “Eventuele veroordelingen horen thuis in de rechtbank en niet in de media, waar openbare terechtstellingen lijken plaats te vinden. Of boven iemands hoofd hangen, waardoor Job zich nu genoodzaakt voelt tot deze buitenproportionele conclusie.

Broodje-aap-verhalen

Ook een vrouwelijke ex-collega  van Gosschalk kan het ook niet geloven. Ik heb daar nooit iets van gemerkt. Er zullen ongetwijfeld dingen waar zijn, maar ik weet ook dat er heel veel broodje-aap-verhalen zijn. Het werkt namelijk ook andersom: dat je de acteurs van je af moet slaan. Ik vind het van grote moed getuigen dat Job ervoor kiest om zelf zijn verhaal te doen.

Tientallen slachtoffers van Gosschalk hebben zich al gemeld, en Babette van Veen ergert zich dan ook aan mensen die het voor hem opnemen: ““Ik heb nooit iets ergs met Job meegemaakt. Even een verklaring opstellen dat ik me hier niet in herken. Oh nee…#fuckingirony.