Kees van der Spek haalt uit naar Tahmina: ‘Tijdens relatie nooit gezien’

Kees van der Spek haalt uit naar Tahmina
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er wordt steeds meer getwijfeld aan de oprechtheid van Tahmina Akefi, de laatste vriendin van Peter R. de Vries. Ook Kees van der Spek heeft besloten een boekje open te doen over de liefdesrelatie. Volgens hem maakt Tahmina het veel groter dan het werkelijk is. ,,Ik heb Peter ook nauwelijks over haar gehoord moet ik heel eerlijk zeggen.”

De relatie was geheim, maar na de dood van Peter R. duikt Tahmina plotseling overal op, iets waar velen vraagtekens bij zetten. Ook Kees van der Spek, die één van de beste vrienden van Peter was, twijfelt aan de oprechtheid van Tahmina.

‘Nooit gezien’

,,Het bijzondere is natuurlijk dat we haar tijdens die relatie niet gezien hebben. Nooit”, vertelt hij in de podcast De Geboden van Slagter en Dresselhuys. ,,En ik heb Peter ook eigenlijk nauwelijks over haar gehoord, moet ik eerlijk zeggen.”

Kees noemt het ‘niet fris’ dat Tahmina ineens na de dood van Peter R. op de voorgrond treedt. ,,Ik begreep ook dat het vaak aan en weer uit was, dat het geen constante relatie was. Dus ik denk dat ze het nu postuum heel groot maakt. Ik vind het niet altijd heel fris wat daar gebeurt.”

Kees keurt boek af

Ook geeft Van der Spek toe dat hij het afkeurt dat Tahmina nu met een boek over haar leven met de vermoorde misdaadverslaggever komt. ,,Ik wist natuurlijk wel dat ze bestond, maar ik wist niet dat het zo groot was. Zij hield zich ook altijd heel afzijdig en nu opeens is ze heel erg op de voorgrond. Dat moet ze natuurlijk zelf weten. Maar volgens mij brengt ze daar meer verdriet mee teweeg dan dat ze daar iemand mee helpt.”

Nieuwe Rachel Hazes

Ook andere misdaadverslaggevers keuren het gedrag van Tahmina af. Ze wordt zelfs verweten de nieuwe Rachel Hazes te zijn. ,,Nederland heeft een nieuwe Rachel Hazes. Haar naam: Tahmina Akefi”, schreef Henk Strootman in de Panorama. ,,Naar eigen zeggen de laatste grote liefde van Peter R. de Vries en dat zullen we weten ook. Want we kunnen niet zeggen dat Tahmina in stilte rouwt.”

Het boek dat ze gaat uitbrengen begrijpt ook hij niet. ,,Waarom Tahmina, denk ik dan, waarom? Wat is het dat je denkt dat mensen hierop zitten te wachten?”

Tags

KEES VAN DER SPEKPETER R. DE VRIESTAHMINA AKEFI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck