Keith Bakker hoort strafeis voor misbruik minderjarig meisje

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Keith Bakker hoort vandaag van de officier van justitie zijn strafeis. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de voormalig verslavingsexpert zich schuldig gemaakt aan het misbruiken van een minderjarig meisje en het illegaal behandelen van vier mannen. 

PTSS door relatie

In 2012 werd Keith al eens veroordeeld tot vijf jaar cel nadat hij werd beschuldigd van het misbruiken en verkrachten van zeven meisjes en jonge vrouwen. Een aantal van die zaken werden bewezen en naast de gevangenisstraf kreeg Keith ook een beroepsverbod. Lang heeft hij zich daar niet aan weten te houden. 

Keith kwam in contact met een meisje en zou haar vaak misbruikt hebben. De man zou als hulpverlener contact met haar hebben gezocht en vervolgens haar verwijderd van haar ouders. Het slachtoffer zou op financieel gebied en psychisch gebied afhankelijk van hem zijn geworden. Tijdens een voorbereidende zitting werd duidelijk dat het meisje een posttraumatische stressstoornis heeft opgelopen door haar relatie met Keith. 

In isoleercel


De afgelopen maanden hield Keith in de gevangenis een blog bij waarop hij onder meer delen van het onderzoeksdossier publiceerde. Ook zette hij chatsessies online met zijn slachtoffer. Daarvoor heeft de voormalig verslavingsdeskundige een tijd in de isoleercel gezeten.

Tags

KEITH BAKKERMINDERJARIGSEKSUEEL MISBRUIKVERSLAVING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck