Keith Flint voorman van The Prodigy overleden

Door: Mees Botschuijver
04-03-2019

The Prodigy-voorman Keith Flint is overleden. De zanger werd maandag dood gevonden in zijn huis in Essex, melden Britse media op basis van de politie.

Flint is 49 jaar geworden. De voorman van de band heeft zijn leven zelf beëindigt. Wat zijn reden daarvoor is geweest is niet bekend. Liam, het brein achter The Prodigy, schrijft er het volgende over: Het nieuws is waar. Ik kan niet geloven dat ik dit meld, maar onze broeder Keith heeft dit weekeinde zelfmoord gepleegd. Ik ben geschokt, ongelooflijk boos, verward en er kapot van. Rust in vrede, broeder.”

Icoon

Flint is een van de meest iconische figuren uit de Britse muziekscène met zijn energieke live-optredens, zijn opvallende haar en tatoeages. In de jaren negentig brak hij met The Prodigy door met hits als Out of Space, Firestarter en Breathe. De singles werden ook in Nederland grote successen.

Lowlands

The Prodigy staat dit jaar als een van de hoofdacts op Lowlands. De organisatie reageert geschokt op de dood van Flint. De band stond al een paar keer eerder op Lowlands. Over de gevolgen van het overlijden kan de organisatie nog niks zeggen.

Fans

De fans van de band reageren volop op het nieuws. Ze laten allemaal lieve berichten achter en laten weten hem ontzettend te gaan missen.

https://twitter.com/Guin85/status/1102533399259082752

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen