Keizer Naruhito herdenkt op verjaardag slachtoffers aardbeving

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Japanse keizer Naruhito heeft vrijdag stilgestaan bij de slachtoffers van de aardbeving op nieuwjaarsdag. In een toespraak ter ere van zijn 64e verjaardag sprak de keizer zijn medeleven uit voor de families die naasten zijn kwijtgeraakt of die als gevolg van de aardbeving moesten verhuizen.

Het midden van Japan werd op 1 januari getroffen door een zware aardbeving, die voor veel schade zorgde. De keizer zei in zijn toespraak ook dat hij hoopt dat de wederopbouw “voorspoedig” verloopt. Naruhito voegde daaraan toe dat hij de getroffen gebieden samen met zijn vrouw Masako zou willen bezoeken als de omstandigheden dat toelaten. Volgens Japanse media worden er voor eind maart voorbereidingen getroffen voor een keizerlijk bezoek aan het schiereiland Noto.

Later op de dag verscheen de keizer samen met andere leden van de Japanse keizerlijke familie op het paleisbalkon om het publiek te begroeten. Ondanks het regenachtige weer waren er duizenden mensen naar het keizerlijk paleis in Tokio gekomen voor de verjaardag van de keizer.

 

BUZZR

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck