Kelly waarschuwt Nikkie: ‘Nu ben je nog een troeteltrans’

Kelly van der Veer
Door: Tanja Brouwer
12-08-2020

Kelly van der Veer was een van de eerste bekende transgenders in Nederland. Kelly heeft naar eigen zeggen heel wat kritiek gehad. Nu er steeds meer bekende transgenders zijn, onder wie model Loiza Lammers en Nikkie de Jagers, wordt het steeds normaler voor veel Nederlanders. Kelly denkt dat vooral Nikkie rekening moet houden met stapels kritiek in de toekomst.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Er komen haters’

Toen Nikkie vorig jaar in een vlog vertelde dat ze geboren is als jongen, kreeg ze bijna alleen maar lof. Zelfs sterren als Lady Gaga lieten weten Nikkie te steunen en het stoer van haar te vinden dat ze er zo openhartig over spreekt. Op al die positieve reacties kon Kelly van der Veer jaren geleden niet rekenen. Toen ze in 2001 bekend werd door haar deelname aan Big Brother, kreeg Kelly voornamelijk haatreacties. Kelly, die in de seksindustrie werkt, denkt dat Nikkie ook meer kritiek zal gaan krijgen. ,,Kijk, in het begin ben je de ‘troeteltrans’ en vindt iedereen je geweldig. Daarna is de sjeu ervan af en dan gaan haters je onderuit halen”, zegt Kelly tegen Nieuwe Revu. ,,Als ik haar een advies mag geven, zou ik lekker een dikke middelvinger opsteken naar mensen die vervelend doen.”

Onder druk gezet

De coming-out van Nikkie mocht dan positief zijn ontvangen, zèlf wilde de Youtuber het liever niet vertellen. Ze vertelde dat ze onder druk was gezet door iemand die wist dat ze geboren is als jongen. Als Nikkie het niet wereldkundig zou maken, dan zou hij/zij het wel doen. Wie de persoon is die Nikkie onder druk heeft gezet, heeft ze niet willen zeggen.

Meer DenD