Kelly Weekers doet een Sonja Bakkertje: ‘Alles is gejat’

Kelly pikt en plakt er op los
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het is volgers opgevallen dat de quotes die Kelly Weekers in haar boek en op haar Instagram deelt, niet door haar bedacht zijn. Het zorgt voor een stormvloed aan negatieve reacties onder haar post. ,,Haar boek en Instagram staan vol met gejatte quotes”, luidt het.

Omdat er in The Power of Choice, het boek van Kelly Weekers, geen bronvermelding bij de quotes staan, gaan lezers er vanuit dat de tekst door Kelly zelf bedacht is. Maar niets blijkt minder waar.

‘Gejatte quotes’

Volgens Yvonne Coldeweijer staat het hele boek én de Instagram van Kelly vol met gestolen quotes. ,,Die ze vertaalt en doet alsof zij ze zelf heeft verzonnen”, meldt ze op haar juicekanaal. De quote die de juicekoningin als voorbeeld deelt, wordt direct herkend door volgers. ,,Dit is gebed om kalmte! Het gebed van AA, Anonieme Alcoholisten”, schrijft een volger in een bericht aan Coldeweijer. ,,Dit wordt wereldwijd gebruikt”, reageert een ander.

Sonja Bakkertje

Kennelijk voelt Kelly de bui al hangen. ,,Sinds mensen haar hier op aanspreken is ze op Instagram ineens begonnen met bronvermelding. Deed ze eerst nooit”, vertelt een bron aan Coldeweijer. ,,Wellicht bang voor een Sonja Bakkertje”, aldus de juicekoningin.

‘Nietszeggend boekje’

Eerder deelde Kelly al dat haar boek ‘de best verkochte in Nederland’ is. Maar volgers denken wel te weten waarom. ,,Ik had hem gewonnen bij de Postcode Loterij. Misschien dat er daarom zoveel van ‘verkocht’ zijn? Staat werkelijk niets bijzonders in. Doordat het zo oppervlakkig is lees het wel lekker weg”, schrijft een volger. En een ander: ,,Voor diegene die het overweegt aan te schaffen: het is een flinterdun, nietszeggend boekje vol gestolen/geleende uitspraken en quotes. Eurootjes maken met andermans teksten. Complimenten.”

John Ewbank

De afgelopen tijd gaan er geruchten rond dat John Ewbank, de partner van Kelly, vreemdgaat. ,,Als ik zo’n twintigtal spionnen mag geloven, is John heel intens in het vreemdgaan”, meldde Coldeweijer destijds op haar juicekanaal. Kelly ontkent echter dat John vreemdgaat. ,,Spionnen hebben me verteld dat ze haar berichten hebben gestuurd met de waarheid, maar daarna meteen door Kelly zijn geblokkeerd. Dit was nog voor de juice. Geloof me, Kelly weet alles maar Kelly is een struisvogel.”

Tags

KELLY WEEKERS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck