Kendrick Lamar voor het eerst bovenaan albumlijst

Door: DitjesDatjes
20-05-2022

Kendrick Lamar heeft in Nederland zijn eerste nummer 1-album te pakken. De rapper is met zijn vorige week verschenen vijfde plaat Mr. Morale & The Big Steppers binnengekomen op de eerste plek van de Album Top 100.

De hoogste notering voor de 34-jarige rapper was tot dusver een tweede plek voor DAMN. uit 2017. Met zijn debuutalbum Section.80 (2011) haalde hij de Album Top 100 niet. Opvolgers Good Kid, M.A.A.D City (2012) en To Pimp A Butterfly (2015) wisten het tot respectievelijk de 45e en negende plaats te schoppen.

Lamar is niet de enige die deze week zijn hoogste notering tot nu toe haalt. De Engelse band Florence + The Machine is binnengekomen op de tweede plek met zijn vijfde studioalbum Dance Fever. Dat is een plaats hoger dan met zijn derde plaat How Big, How Blue, How Beautiful in 2015, wat daarvoor het beste scorende album van de band was.

Ook de nummers 3 en 4 in de Album Top 100 zijn deze week nieuwe binnenkomers. Dopebwoy completeert de top 3 met Turbulentie. The Rolling Stones staan daaronder met Live At The El Mocambo.

Arcade Fire, vorige week bovenaan de albumlijst, is gedaald naar de vijftiende plaats.

Album Top 10 week 20

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album, o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (-) Kendrick Lamar – Mr. Morale & The Big Steppers

2. (-) Florence + The Machine – Dance Fever

3. (-) Dopebwoy – Turbulentie

4. (-) The Rolling Stones – Live At The El Mocambo

5. (3) Jack Harlow – Come Home The Kids Miss You

6. (2) Rammstein – Zeit

7. (-) The Black Keys – Dropout Boogie

8. (4) Ed Sheeran – =

9. (15) Dua Lipa – Future Nostalgia

10. (5) Bad Bunny – Un Verano Sin Ti

 

BuzzE

 

 

Meer DenD