Kenneth Branagh speelt Boris Johnson in serie over corona

Door: DitjesDatjes
23-01-2021

Kenneth Branagh kruipt in de rol van de Britse premier Boris Johnson. Dat meldt de Daily Mail. De Noord-Ierse acteur krijgt de hoofdrol in de vijfdelige serie This Sceptred Isle, die gaat over de eerste coronagolf in Groot-Brittannië.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de nieuwe serie ligt de focus op sleutelfiguren binnen de Britse corona-aanpak, onder wie Boris Johnson. This Screptred Isle is gebaseerd op documenten en getuigenissen uit de Britse politiek. Het script is geschreven door Michael Winterbottom en Kieron Quirke.

Het is niet bekend wie naast Branagh nog meer een rol krijgen in de serie. Ook is niet bekendgemaakt wanneer This Sceptred Isle, dat uitgezonden zal worden op Sky Atlantic, te zien is.

De 60-jarige Branagh werd onder meer bekend door zijn rol als William Shakespeare in verschillende films. Ook speelde hij rechercheur Wallander en had hij rollen in de films Tenet, Dunkirk en Murder on the Orient Express. In 2001 won hij een Emmy-award voor zijn hoofdrol als Reinhard Heydrich in de televisiefilm Conspiracy.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD