Kensington volgt rode draad in Ziggo Dome

Door: DitjesDatjes
22-11-2017

AMSTERDAM – Kensington brengt een rode draad aan in de concertreeks in de Ziggo Dome, die de band vanaf woensdag vijf avonden achtereen vult. Met één thema onderscheidt de concertreeks zich van voorgaande twee jaren, zegt gitarist Casper Starreveld.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Na twee shows in 2015 en drie shows in 2016 staat Kensington deze week vijf keer op het podium van de concerthal. “Het is echt één show geworden, zowel muzikaal als visueel met licht en video”, vindt Casper. “Voorheen dachten we in losse liedjes. Het is dit jaar meer één geheel met een grote rode draad.”

De voorbereidingen voor de komende concertreeks begonnen al vorig jaar. “Na de vorige reeks van drie concerten begonnen we al na te denken over de volgende shows. Wat kan er beter, wat is tof?”

Stijgende lijn

”Afgelopen voorjaar zijn we begonnen aan het concept en gingen we nadenken over de setlist en overleggen met de podiumbouwers. We willen mensen wel een stijgende lijn laten zien en waar voor hun geld bieden. Het wordt een steeds grotere uitdaging, met lichtspecials en nog mooiere videobeelden”, zegt Starreveld. “We benaderen deze shows meer theatraal. De bezoekers gaan door bepaalde fases heen die we duidelijk maken met kleuren. Ik hoop dat de mensen dat echt gaan zien.”

Kensington heeft de setlist voor de komende concerten opgebouwd aan de hand van nummers van het vierde album Control dat na 55 weken nog steeds op de twaalfde plaats staat in de Album Top 100. Kensington speelt ook een groot aantal nummers van het album Rivals uit 2014, dat overigens ook nog onafgebroken in de Album Top 100 staat.

ArenA

Voorlopig keert Kensington niet terug in de Ziggo Dome. Volgend jaar zomer staat de ArenA op het programma, waar nog kaarten voor te koop zijn. In januari en februari doet Kensington een aantal kleine popzalen aan. Die concerten zijn uitverkocht. “Dat vonden we wel een mooi contrast met de ArenA. Het is tof om in kleine zalen te spelen. Dat doen we elders in Europa en het is leuk om dat ook weer in Nederland te doen. Je hebt meer contact met fans.”

De bandleden hebben onlangs in Antwerpen nieuwe nummers geschreven, vertelt Casper. “Het waren de eerste schrijfsessies na Control. Daar gaan we nu verder mee aan de slag. De bedoeling is om in het najaar van 2018, na ons concert in de ArenA, aan ons vijfde album te werken.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD