Kiest Frank Masmeijer weer voor het slechte pad?

Frank Masmeier
Door: Lois Kuhfus
14-10-2020

Er is licht aan het einde van de tunnel voor Frank Masmeijer. Als alles goed gaat, verlaat hij dit jaar nog de gevangenis en brengt hij de feestdagen door met zijn geliefden. Frank staat nu op een kruispunt in zijn leven en moet binnenkort een belangrijke beslissing nemen. Welk pad kiest hij na zijn vrijlating?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Na bijna twee jaar achter gesloten deuren door te hebben gebracht geniet Frank nu van zijn proefverlof. Dit doet hij niet alleen, maar met zijn nieuwe vlam Anita. De tortelduifjes zijn stapelgek op elkaar en brengen elke vrije minuut van Frank samen door.

Anita heeft zijn verleden geaccepteerd en vergeeft hem zijn fouten. Frank zit vast voor de betrokkenheid bij een cocaïnedeal en verdween twee jaar geleden achter Vlaamse tralies.

LEES OOK:

Nieuwe vlam Frank Masmeijer werd gewaarschuwd: ‘Ken je zijn verleden?’

Keuze

Nu zijn vrijlating nadert staat Frank voor een enorm ingrijpende keuze. Hij vertelt hierover aan Privé.

,,Momenteel wacht ik op de zitting waarin ze bekend gaan maken wanneer ik de gevangenis echt mag gaan verlaten. Er zijn twee keuzes die ik kan maken: óf ik keer terug naar Nederland en ben van alles af, maar dan mag ik niet meer op Belgisch grondgebied komen, óf ik blijf in België en dan moet ik hier werken en krijg ik van de Staat begeleiding om mijn leven weer op te bouwen.”

Blijft Frank in België en profiteert hij van hulp na zijn vrijlating, of waagt hij de sprong terug naar Nederland? Het is een enorme beslissing voor Frank. Kiest hij ervoor om terug te keren naar zijn geliefden in Nederland, dan riskeert hij dat hij aan zijn lot overgelaten wordt.

Hij heeft een duidelijke voorkeur. ,,Ik wil weer gaan werken. De horeca blijft me trekken, dus misschien ga ik daar iets mee doen,” vertelt Masmeijer. Maar hoe reëel is dit plan, zeker in deze tijd waarin de horeca nauwelijks staande houdt?

Slechte pad

Hij vertelt openhartig over zijn donkere verleden en hoe hij langzamerhand afgleed.

,,Dat ik in het verkeerde milieu terecht ben gekomen, heeft meerdere oorzaken. Privé ging het niet goed: mijn huwelijk met Sandra verkeerde toen al in zwaar weer, mijn horecazaken gingen niet lekker, ik was een heel duur huis aan het verbouwen…”

Frank vertelt dat hij zichzelf compleet verloor. ,,Ik was mezelf niet meer en dat is heel naar om te ervaren. Ik heb dingen gedaan waarvan ik achteraf denk: ‘Hoe is het mogelijk?’ Ik heb me met verkeerde mensen ingelaten waardoor ik op het verkeerde pad terecht ben gekomen.”

Voor Frank is het duidelijk: de fouten die hij gemaakt heeft zullen nooit meer gebeuren. Hij loopt over van spijt. ,,Ik was maar een kleine spil, en ik heb er enorm veel spijt van. Het heeft mijn hele leven overhoop gehaald.”

Ook de ‘foute mensen’ door wie hij in de problemen is gekomen zijn geschrapt uit zijn leven. ,,Dit zal mij nooit, maar dan ook nooit meer overkomen. Ik heb mensen leren kennen aan wie ik geen behoefte heb om ze ooit nog terug te zien.”

Meer DenD