Kijk uit! September is de maand van vreemdgaan

In oktober veel scheidingen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

September: de maand waarin je nét terug bent van die heerlijke vakantie waar je zo lang naar uitkeek. Het normale leven begint weer, iets wat blijkbaar ook veel invloed heeft op je relatie. September is namelijk de populairste maand voor vreemdgangers. Oei…

Record in september

Het gebeurt elke september: door het einde van de zomer en de komst van het najaar, zijn mensen sneller geneigd om vreemd te gaan. Maar door een jaar van lockdowns, de avondklok en coronastress, kan de mate van vreemdgaan nóg erger zijn dan normaal.

Dit najaar gaat een recordaantal mensen in een relatie op zoek naar een nieuwe vlam, meldt datingwebsite Illicit Encounters. Het is de grootste website dat daten voor mensen die getrouwd zijn aanmoedigt.

Meer dan andere jaren

De datingsite deed een onderzoek onder hun 2000 gebruikers. Daarvan vertelde 78 procent dat de terugkeer naar kantoor het makkelijker maakt om een affaire aan te gaan.

Ook door al het thuiswerken meldt een derde van de mannen en 34 procent van de vrouwen dat ze minder passie voelen voor hun partner. Dit komt voornamelijk omdat ze een lange tijd samen thuis hebben doorgebracht vanwege het coronavirus. De datingsite zegt daarom dat vreemdgaan in september nog veel meer gaat toenemen vergeleken met andere jaren.

‘Sekstember’

Maar waarom komt vreemdgaan dan het meeste voor in deze maand? ,,September is altijd de maand dat affaires veel voorkomen. Dat is waarom we het ook wel Sekstember noemen”, aldus relatiedeskundige Jessica Leoni in de Britse Metro. ,,Vakanties zijn vaak een keerpunt voor koppels. Dan realiseert men zich dat ze weinig gemeen hebben of dat de seks saai is.”

De relatiedeskundige zegt dan ook dat het verstandig is je partner iets meer in de gaten te houden dan normaal. ,,Als je partner zich vreemd gedraagt sinds hij of zij weer terug naar kantoor is deze maand, kun je je afvragen wat er speelt.”

Tags

SEPTEMBERVREEMDGAAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie