Kijkcijferdrama voor Avastars

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

Het lijkt de duurste tv-flop ooit voor John de Mol: het nieuwe programma Avastars. De show begon met maar 300.000 kijkers. Daar zijn nu nog minder dan de helft van over.

John de Mol kondigde twee jaar geleden het programma persoonlijk aan in Shownieuws. Iets dat niet vaak voorkomt. Het idee: de Avastars (digitale poppetjes) worden elk aangestuurd door een echte zanger en danser en ze strijden tegen elkaar voor een jury. Een fantastisch idee waar John de Mol naar eigen zeggen twintig jaar over heeft gefantaseerd.

Drama

Het paradepaardje van John scoorde met de eerste uitzending maar 300.000 kijkers en daarmee stond het programma niet eens in de kijkcijfer top 25. Drama vindt Tina Nijkamp, voormalig zenderbaas van SBS6. „Opnieuw een format aan diggelen voor John de Mol. Ik vermoed zijn duurste flop ooit. Het zou de nieuwe Voice moeten worden, maar dit programma is nu al zijn stem kwijt. Wat een nachtmerrie en de recensies zijn bar slecht.”

Flop

Afgelopen vrijdagavond keken er nog minder mensen naar het programma van John. Slechts 117.000 mensen hebben de Avastars zien dansen en horen zingen. Aran Bade zegt aan de desk bij RTL Boulevard dat hij denkt dat John zijn paradepaardje tot het bittere eind gaat uitzenden, maar het programma is volgens hem wel echt in een vrije val geraakt. „Het is gewoon niet meer te redden.”

Tags

Avastarskijkcijfers

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie