Kijkers De Slimste Mens onder de indruk van Jan Rot

Jan Rot maakt indruk in de slimste mens
Door: Charlotte Wijnen
14-01-2022

Na tien jaar keerde Jan Rot gisteren terug in De Slimste Mens. Hij waarschuwde vooraf dat zijn ‘chemobrein’ hem wel eens in de steek zou kunnen laten, maar dat was allerminst het geval. Kijkers waren diep onder de indruk van zijn comeback. ,,Legendarisch.”

Hoewel de spelregels voorschrijven dat kandidaten maar eenmaal mogen deelnemen, werd er een uitzondering gemaakt voor de ongeneeslijk zieke muzikant. Rot heeft uitgezaaide darmkanker en had de wens om nog één keer mee te doen aan De Slimste Mens.

Slimste van de dag

De muzikant waarschuwde vooraf dat zijn ‘chemobrein af en toe andere dingen doet dan hij wil’. Maar dat was allerminst het geval. De eerste zes vragen had hij achter elkaar goed. ,,Een spectaculaire entree”, zei presentator Philip Freriks.

Jan nam het in deze aflevering op tegen theatermaker Steef de Jong en regisseur Johan Nijenhuis. Met maar liefst 309 seconden op de klok werd Jan de slimste van de dag.

‘Nu al legendarisch’

Kijkers waren diep onder de indruk van zijn kennis. ,,Nu al legendarisch”, twittert een kijker. En een ander stond versteld van het hoge niveau van de muzikant. ,,Jan Rot laat even zien dat het niveau van de kandidaten de afgelopen jaren echt schrikbarend naar beneden gedonderd is”, luidt het.

Meer DenD