Kijkers dol op kwetsbare Maarten van Rossem

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

In De Slimste Mens komt Maarten van Rossem altijd een beetje nors en chagrijnig over. Toch is het Özcan Akyol gelukt om de geleerde te laten lachen en om hem te laten praten over zijn jeugd. Kijkers genoten van de chemie tussen Özcan en Maarten.

Moeder

Meestal praat hij over geschiedenis, politiek of noemt hij andere feitjes op die hij zo uit zijn mouw lijkt te schudden. Maar gisteravond was in Sterren op het Doek te zien dat Maarten ook praat over zijn privéleven. Zo zegt hij veel over zijn jeugd, die niet altijd even mooi was. ,,Mijn moeder sloeg”, vertelt Maarten die vervolgens de tip geeft aan alle kijkers die jonge kinderen hebben over kinderen willen om hen niet te slaan. Vervolgens vertelt hij dat hij vroeger is geplaagd op school, als jong kind. ,,Ik behoorde nooit tot enig clubje op school. Maar aan de juffrouw van de tweede klas heb ik nog steeds warme gevoelens. Zij zag dat ik een raar eenzaam kneusje was. Later hield het pesten op. ,,Dat is wel een zegen van het gymnasium, want het hield daar op.”

Toch heeft hij ook mooie herinneringen aan zijn jeugd. Zo ging hij eens met zijn moeder naar de Disneyfilm Bambi, en nog steeds vindt hij die film en andere Disneyfilms prachtig. Daarnaast geeft hij ook toe dat hij met de jaren steeds emotioneler is geworden. Dat merkte hij vooral als hij zijn kinderen ging voorlezen want. Soms moest hij het boek van tevoren lezen om niet tijdens het voorlezen ontroerd te raken.

Kijkers laten op Twitter weten dat ze het een prachtige uitzending vonden. Ze vonden vooral de chemie tussen Maarten en Özcan erg bijzonder.

 

 

 

Tags

EMOTIONEELJEUGDMAARTENMOEDERSLAANSTERREN OP HET DOEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck