Kijkers lopen weg: RTL grijpt in bij programma John van den Heuvel

RTL grijpt hard in bij programmaflop John van den Heuvel
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een grote domper voor John van den Heuvel. Zijn programma Ontvoerd is van RTL 4 naar RTL 5 verplaatst en volgens Tina Nijkamp is hij daar absoluut niet blij mee. ,,Het scoort te weinig.”

Acht seizoenen lang was het programma Ontvoerd te zien op RTL 4, maar het nieuwe seizoen, dat op maandag 26 augustus van start gaat, zal op RTL 5 te zien zijn. ,,Ja, dat is toch wel een kleine tegenvaller denk ik voor John”, vertelt Tina Nijkamp in haar podcast Tina’s TV Update. ,,Want het grotere RTL 4 zorgt toch eigenlijk meestal wel voor meer kijkers en hoe komt dat nou op RTL 5 terecht?”

Kijkers lopen weg

Tina vermoedt dat Ontvoerd te weinig scoort voor RTL 4. ,,Het vorige seizoen was in maart vorig jaar, in 2023, en dat scoorde toch wel heel matig”, legt ze uit. ,,Lineair zeker niet een miljoen kijkers en het stond natuurlijk wel heel vaak tegenover Europees voetbal. Het stond op de dinsdag, en nu gaat het dus bij RTL 5 op de maandag van start en dat is sowieso een betere dag voor John van den Heuvel.”

RTL 5

Keert John ooit weer terug naar RTL 4? Tina acht de kans klein. ,,Je ziet wel dat RTL 5 eigenlijk steeds meer de SBS 6 van vroeger wordt met rauwe programma’s. Ze beginnen in augustus bijvoorbeeld ook met een realityserie over Schiphol, en er komt weer Bij Ons Op Het Kamp. Het rauwere Five Days Inside is ook al van RTL 4 naar RTL 5 gegaan. Je ziet dat RTL 4 toch veel meer de amusements- en datingzender wordt.”

Tags

JOHN VAN DEN HEUVEL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck