Kijkers los op deelnemer ‘My 600lb Life’

Betthany
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Een nieuw seizoen van My 600lb Life is onlangs uitgekomen. Nederlanders kunnen het kijken op Youtube en binnenkort op TLC, maar in Amerika zijn de nieuwe afleveringen nu al uitgezonden. En zoals gewoonlijk geven mensen veel kritiek op de obese mensen die proberen af te vallen.

Zelf verslavingspsycholoog

Bethany, moeder van twee kinderen, weegt 275 kilo en is zwaar obees. De vrouw heeft zelf gestudeerd en is verslavingspsycholoog, maar weet zichzelf geen raad met haar overgewicht en vraatzucht. Ze blijft maar eten, dat vooral door haar oudste dochter en man wordt gebracht. Allemaal fastfood.

Zoals bij bijna alle deelnemers van het programma heeft ook Bethany een moeilijke jeugd gehad. Ze is opgegroeid bij haar oma, had weinig contact met haar eigen ouders en belandde in een relatie waarin ze is misbruikt. Op haar 21e, toen was ze al veel te zwaar, kreeg ze haar oudste dochter. Het moederschap zorgde ervoor dat ze minder ging eten en Bethany ging zelfs weer studeren. Vervolgens startte ze haar eigen behandeling voor mensen met drugs- en alcoholverslaving. Maar toen ze haar tweede dochter kreeg belandde ze in een depressie. Toen greep ze, nog meer dan daarvoor, naar eten.

Geen hulp willen

Als Bethany in het programma praat over de maagverkleining die ze hoopt te krijgen, zegt ze dat het haar heel erg gaat helpen. Dokter Now wil benadrukken dat een maagverkleining geen snelle oplossing is voor haar problemen en dat ze moet werken aan achterliggende problemen, maar dat ziet Bethany anders. Hoewel ze blij is met haar maagverkleining die ze uiteindelijk wel kreeg, wil ze niet psychisch geholpen worden.

Uiteindelijk besluit dr. Now om Bethany niet meer te behandelen. De vrouw blijft volhouden dat de maagverkleining voor haar niet helpt en weigert kritisch naar haar eigen mentale gezondheid te kijken.

Bethany lijkt vastbesloten om door te gaan met haar afvalrace, maar Twitteraars zien haar toekomst niet zo zonnig in.

 

 

Tags

MY 600-LB LIFEOBESEOVERGEWICHTTLC

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck