Kijkers los op ‘respectloos’ gezin Cultuurshock

Door: Tanja Brouwer
15-10-2019

De eerste aflevering van het nieuwe SBS-programma Cultuurshock was gisteravond te zien, direct naar Chateau Meiland. Veel mensen zagen na de hysterische Martien een gezinnetje uit Brabant dat op reis ging naar het Noordelijkste puntje van Rusland. Een hele nieuwe ervaring voor vader, moeder en dochter Senna, want zij liggen tijdens vakanties het liefst op het strand. Hoewel het logisch is dat ze echt een cultuurshock ervaren, hebben heel wat kijkers kritiek op de reactie van het gezin.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Rendier

Al in de eerste tien minuten van de aflevering is de moeder van het gezin in huilen uitgebarsten. Niet van verdriet, maar van dankbaarheid. Toch vinden veel kijkers het gezin respectloos en verwend. Vooral als de lokale bevolking een rendier slacht en het gezin een stuk vlees aanbied en voorstelt op een lepel rendierenbloed te drinken. Dat bloed zit vol voedingsstoffen die de lokale bevolking hard nodig heeft. Het Brabantse gezin kan het kokhalzen niet onderdrukken.

Ook de traditionele kleding die het gezin draagt levert bij hen de nodige hilariteit op en vervolgens kunnen ze niet geloven dat de toiletten niet in de tenten zijn, maar buiten. Toen het gezin na een week afzien weer naar huis mocht, blijkt dat de moeder nog steeds dankbaar is. ,,Het emotioneert me omdat wij zo verwend zijn en we hen nu moeten achterlaten met zo weinig”, zei ze. Hoewel ze dat uiteraard erg lief bedoelde, zijn er ook kijkers die over die uitspraak vallen.

https://twitter.com/puffieC/status/1183835933071818752

 

 

Meer DenD