Kijkers niet eens met ‘zak geld’ voor NPO

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) krijgt waarschijnlijk toch nog extra geld van het kabinet. Ze krijgen eenmalig 40 miljoen euro gemeenschapsgeld, mede doordat de reclame-inkomsten blijven dalen en de omroep een tekort had van 62 miljoen euro. De omroep moet nog wel met een verbeterplan komen.

Cabaret

De NPO heeft nog niet voor al het geld een bestemmingsplan, maar langzaam krijgt het nieuwe televisieseizoen wel vorm. Zo maakte genrecoördinator Suzanne Kunzeler vandaag bekend meer in te willen zitten op cabaretprogramma’s waar Nederlandse talenten een podium krijgen, maar minder integrale cabaretvoorstellingen uit te zenden. De BNNVARA vindt het jammer dat, want de omroep heeft een ‘rijke cabaretgeschiedenis’.

Reizen

Toch komt de BNNVARA niets te kort, want minstens twee presentatoren reizen in hun nieuwe programma de hele wereld rond. Filemon Wesselink gaat in zijn nieuwe programma naar Tanzania, Brazilië, Mongolië, Guinee-Bissau, Papoea Nieuw-Guinea en Mexico. Sophie Hilbrand reist af naar Japan waar zij een tweede seizoen maakt van Sophie in de Kreukels. Volgens een woordvoerdster van de omroep is het erg belangrijk dat Sophie niet in Nederland blijft, maar naar het Aziatische land gaat: ,,In Japan komt ze oog in oog te staan met een torenhoge prestatiecultuur die ertoe leidt dat veel Japanners weinig tot niet slapen en letterlijk doodvallen van het harde werken.”

Veel mensen op Twitter vinden het belachelijk dat de overheid de NPO 40 miljoen euro geeft. Een aantal stellen voor dat de omroep bezuinigd door van drie zenders naar twee te gaan.

 

https://twitter.com/DelaanZ/status/1037957054919528448

https://twitter.com/tonfvandijk/status/1037957980132655104

Tags

BNNVARANPOTWITTER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck