Kijkers overtuigd: ‘Expeditie Robinson is nep’

Expeditie Robinson bedondert kijkers
Door: Charlotte Wijnen
03-09-2021

Expeditie Robinson ligt zwaar onder vuur. Na de tweede aflevering twijfelen kijkers aan de echtheid van het programma. Op Twitter barstte gisteren de bom toen er vele bamboestokken werden gevonden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bamboestokken liggen al klaar

Expeditie Robinson is pas net van start gegaan en kijkers raken er nu al niet meer over uitgepraat. Niet omdat het programma voor de nodige sensatie zorgt, maar omdat ze het niet meer geloven.

In de aflevering van gisteren is te zien hoe acht oud-deelnemers aankomen op het eiland. Zoals gewoonlijk beginnen ze een slaapplaats te bouwen en daar zijn bamboestokken natuurlijk enorm handig voor. En opvallend genoeg liggen die al voor de deelnemers klaar.

‘Fijn dat de productie meedenkt’

Maar volgens kijkers zijn die helemaal niet te vinden in de natuur van Kroatië. ,,Meer bamboe dan in een regenwoud”, merkt een kijker op. En een andere kijker schrijft: ,,Bamboe op een eiland in Kroatië. Fijn dat de productie meedenkt.”

Vooral dat de bamboestokken allemaal hetzelfde formaat hadden vinden de kijkers ongeloofwaardig. ,,Superhandig dat alle bamboe op hetzelfde formaat ‘groeit”’, luidt het.

Meer DenD