Kijkers razend enthousiast over Waylons rockversie van André Hazes-klassieker

Waylon maakt kijkers enthousiast met rockversie Hazes klassieker
Door: Isabel Kouwenoord
25-09-2022

Waylon heeft gisteravond zijn muzikale comeback gemaakt op de Nederlandse televisie, in het tv-programma Matthijs Gaat Door. Hij stak de Hazes-klassieker ‘Het Rode Licht’ in een nieuw jasje. Het publiek was lovend over het optreden. ,,Hij bewijst zich weer…wat een steengoede zanger!”, klinkt het op Twitter.

Het was de eerste keer dat Waylon weer opdook in een tv-programma. Ondanks zegde hij het ‘sorry-interview’ bij Jinek af, omdat er door de buitenwereld te veel inhoud aan was gegeven. Beide partijen zagen af van het interview. Het gesprek bij Matthijs Gaat Door ging enkel over muziek, en dat viel bij de kijkers goed in de smaak.

LEES OOK:

Verbood Bibi interview Waylon met Eva Jinek?

Drie rollen

In het tv-programma laat Waylon nogmaals zien wat hij in huis heeft. Hij was te zien in drie verschillende rollen: eerst als achtergrondzanger, waar hij een koortje vormde met Edwin Evers en Monique Klemann, vervolgens bracht hij een ode aan de 88-jarige voetscout Piet de Visser met het nummer ‘My Way’, en daarna volgt het absolute hoogtepunt. De zanger had ‘Het Rode Licht’ van André Hazes in een stevig rockjasje gestoken.

Direct na de aflevering was Matthijs gaat door nummer één trending topic op twitter in Nederland. Met 840.000 kijkers was de muziekshow het best bekeken programma om 21.30 uur, en belandde het programma op de vijfde plek in de kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek.

Meer DenD