Kijkers reageren woest op vraag Per Seconde Wijzer

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Kijkers van het NPO-programma Per Seconde Wijzer konden gisteravond niet geloven wat er gebeurde. Jeroen Meerdijk, een kandidaat die werkelijk álles over sport wist, kreeg als laatste vraag voor de jackpot een muziekvraag! Deze beantwoordde hij fout, en dus kon hij fluiten naar de ruim zevenduizend euro.

Jeroen moest geluidsfragmenten herkennen van artiesten die ooit optraden op de Superbowl footballfinale. Alle negen zangers moest hij herkennen om de prijs van 7.550 euro te winnen. Hoewel hij nog twee jokers in kon zetten, had hij de vraag fout.
Op Twitter schreven veel kijkers dat ze het belachelijk vonden dat Jeroen zo’n vraag kreeg. Dit is toch meer muziek dan sport, zeggen zij.

Herkansing

AD schrijft dat Bart Oenema, de eindredacteur van Per Seconde Wijzer heeft gereageerd op de commotie. ,, Spelers krijgen vaker muziekvragen in de vierde ronde. Daar proberen we altijd een leuke en net iets andere invalshoek te zoeken’’, zegt de eindredacteur. Hij benadrukt dat verliezen, en bijzondere vragen onderdeel zijn van de quiz. Een herkansing zit er dus waarschijnlijk niet in. 

Reactie

Jeroen Meerdijk heeft gisteravond zelf ook gereageerd op Twitter. Hij schrijft dat hij blij is met de boze tweets, omdat hij zelf ook inzag dat het niet juist was dat zijn laatste vraag voornamelijk over muziek ging.

Tags

PER SECONDE WIJZERQUIZSPORT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck