Kijkers Roddelpraat woest na heftige uitspraken: ‘Grens overschreden’

Roddelpraat kijkers woest na uitspraken over S10
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Hoewel de heren van Roddelpraat normaalgesproken wakker worden met een hoop positieve reacties van kijkers, was dat gisteren wel anders. De kijkers waren niet gediend van de heftige uitspraken over S10.

Stien den Hollander, die namens ons land meedoet aan het Eurovisie Songfestival, heeft het niet altijd makkelijk gehad. Ze heeft jarenlang gekampt met suïcidale gedachtes. Iets waar je geen grappen over maakt, zo vinden ook kijkers van Roddelpraat.

‘Geen medelijden mee’

Wanneer Dennis Schouten het nummer van Stien laat horen in Roddelpraat, betrekt het gezicht van Jan Roos direct. Hij brandt niet alleen het nummer af, maar ook Stien zelf. ,,Ze is heel lang suïcidaal geweest”, legt Dennis uit, waarop Jan zegt: ,,Had lekker gewoon van het dak afgesprongen. Dan hadden we toch een normaal iemand kunnen sturen. Daar heb ik geen medelijden mee.”

‘Dit ga je toch niet uitzenden?’

En daar blijft het niet bij. Hoewel Floris Wyers, die te gast was in de uitzending, meermaals zegt dat Jan moet stoppen met de grappen, gaat hij gewoon door. ,,Dit ga je toch net uitzenden? Ben je echt gek geworden? Doe even normaal”, zegt hij tegen Jan.

En dat heeft Jan geweten. Onder de uitzending van Roddelpraat regent het negatieve reacties. ,,Normaliter kijk ik de uitzending lachend uit. Jan gaat hier buiten het boekje”, reageert een kijker. En een ander: ,,Die uitleg over hoe je je moet snijden, en dat ze dat maar gewoon moet doen, hier ging je echt te ver Jan. Grappen maken mag je om alles. Maar dit is aanzetten tot zelfmoord.”

Jan biedt excuses aan

Jan besloot dan ook zijn excuses aan te bieden. ,,Wat betreft S10 wil ik het volgende zeggen”, schrijft hij op de website van Roddelpraat. ,,Wij maken harde grappen over alles en iedereen. We sparen niemand, zeker onszelf niet. Dat er nu grappen zijn gemaakt over de psychische aandoeningen van S10 hoort wel bij het programma. Maar als ik mensen, die zelf ook in de knoop zitten, verdrietig heb gemaakt dan vind ik dat vervelend. Dus sorry daarvoor, stelletje mafketels. Overigens zijn Dennis en ik al jaren psychische patiënten. Dus we kennen de pijn.”

Tags

DENNIS SCHOUTENEUROVISIE SONGFESTIVALJAN ROOSRODDELPRAATS10SONGFESTIVALSTIEN DEN HOLLANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck