Kijkers woedend op Erik Dijkstra na opmerking tegen Jan Rot

Jan Rot
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Jan Rot schoof gisteren aan bij ‘Op1′, net nadat bekend werd dat hij ongeneeslijk ziek is. De zanger ontroerde met een prachtig optreden. Maar een opmerking van presentator Erik Dijkstra schoot bij kijkers in het verkeerde keelgat. ,,Schandalig en ongepast!’

‘Veel mensen ontdekken mij nu pas’

Jan Rot schoof gisterenavond aan bij Op1, waar hij openhartig vertelde wat hij van de arts te horen kreeg. ,,Er waren wel wat vlekjes, maar na tweeënhalve maand krijg je een scan en als het goed is, dan kunnen we dat bestralen. Zo zag de arts het en zo zagen wij het ook”, legde de zanger uit.

,,Maar van de week waren we bij de arts en toen kregen we een zin te horen die je kent uit films en boeken, en waarvan je denkt dat ‘ie nooit tegen jou uitgesproken zal worden. ‘Ik heb slecht nieuws. Het zit overal. U wordt niet meer beter’.”

Een paar dagen nadat hij zelf het slechte nieuws had gekregen, besloot hij het met de wereld te delen. Sindsdien wordt zijn webshop druk bezocht. Zijn albums, boeken en kaartjes voor zijn nieuwe voorstelling vliegen over de toonbank. ,,Heel veel mensen ontdekken mij nu pas, maar het zijn ook mensen die mij al dertig jaar vergeten waren en me nu weer herontdekken.”

Erik onder vuur

Jan wil er nog het beste van maken, en aan stoppen met optreden wil hij niet denken. Bij Op1 besluit hij zijn eigen versie van het nummer ‘Achtbaan’ van Danny Vera zingen. Een prachtig optreden waarmee hij iedereen ontroert.

Maar blijkbaar liep het programma uit, want Erik Dijkstra vroeg Jan om op te schieten. ,,Begin snel, Jan. Na ons zit een live-programma, dus we zitten strak op de tijd”, zei hij.

Een opmerking waar kijkers niet van gediend waren. ,,Ontroerend lied van Jan Rot, tranen. Schandalig en ongepast van Erik Dijkstra, die laatste opmerking, of Rot even tempo wilde maken”, twittert een kijker.

Tags

ERIK DIJKSTRAJAN ROTKRITIEKOP1OPTREDENTALKSHOW OP1

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie