Killerbody Fajah Lourens overwint zichzelf keer op keer

||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Als iemand de warmte en liefde van haar dierbaren koestert, is het fitnessfanaat, actrice en dj Fajah Lourens. De geboren Amsterdamse kreeg te maken met twee schokkende verliezen en beseft nu dat geluk in immateriële zaken zit. ,, Als ik dat huis maar heb, dan ben ik gelukkig. Pas toen ik ging waarderen wat ik had, wist ik: het gebeurt nu. Wat betekent geld als je zo hard werkt dat je het niet eens kunt uitgeven?” 

Vanessa

In het Noord-Hollandse dorpje Purmerland, middenin de weilanden staat het immense huis van Fajah Lourens. De vroegere vertolkster van Yasmin Fuentes uit GTST wist een jaar geleden, geholpen door haar My Killer Body Motivation-imperium, het pand op eigen naam te zetten. ,,Ooit woonden mijn ex Daniël en ik hier samen”, vertelt ze. ,,Toen onze relatie in 2010 strandde, kon ik het niet kopen. Hij was tweederde eigenaar en ik een derde. Eigenlijk stond ik op straat, wist niet hoe ik mijn huur moest betalen.” 

Zoals ze al vaak in haar leven deed, formuleerde Fajah haar doelen op papier. ,,Dat doe ik echt al heel lang. Ik schrijf in de tegenwoordige tijd wat ik wil. Dus niet van: ik zou willen dat ik succes heb met mijn bedrijf en ga proberen dat… Maar: ik heb succes, verdien 40.000 euro per jaar en groei uit tot, nou, noem het maar. En dan zul je zien dat het lukt. Ik zeg altijd: nobody is stronger than your mind. Niet proberen, gewoon dóen!” 

FOTOGRAFIE: Johannes Dalhuijsen

Publiekswinnaar 

Hoewel ze zelf al wel doordrongen was van haar enorme doorzettingsvermogen kreeg het grote publiek dat tijdens haar deelname in Expeditie Robinson in 2012 te zien. ,,Ik werd als eerste weggestemd, maar kwam in de mangrove terecht. Daar heb ik me heel goed staande gehouden. Als je gaat denken: ik kan niet anderhalf uur op mijn kop hangen, dan lukt het niet. Ik deed het gewoon. En toen ik dacht: maar ik wil niet meer, lag ik er zó naast. Maar het bewijst wel echt hoeveel je kunt bereiken met doorzettingsvermogen. Hoewel ik niet de winnaar was, had ik wel enorme waardering van het publiek gekregen. Ik was de publiekswinnaar.”  

Ruim 33 dagen later en 11 kilo lichter kwam Fajah terug in Nederland. ,,Na al die weken waarin ik een paar handjes rijst per dag had gegeten, had ik toch wel een soort eetstoornis gekregen. Als een gek begon ik weer te eten. En voor ik het wist, zaten alle kilo’s er plus nog een aantal weer aan. Ik dacht: nee he, ga ik nou weer jojo-en met mijn gewicht? Dat was de jaren ervoor toch al echt een ding. En toen maakte ik, aanvankelijk als stimulans voor mijzelf, een instagramaccount aan waarop ik mijn doelen om een killerbody te krijgen en te houden schreef. En voordat ik het wist, had ik een enorme aanhang. Het is heel natuurlijk gegroeid.” 

Inmiddels heeft Fajah twee boeken geschreven, vol met tips en tricks over een positief, actief leven. ,,En ik heb nu ook een Killerbody agenda uitgebracht. Zo kan ik dagelijks mensen motiveren om vol te blijven houden. Daarnaast heb ik een eigen kledinglijn en ontwikkelde ik zelf een voedingssupplementenlijn waarvan ik zeker weet dat wat de verpakking zegt dat het er ook ín zit. Volgend jaar kom ik met een app en ga ik gratis filmpjes met oefeningen online zetten. Want ik wil dat het voor iedereen toegankelijk is om een verandering te maken in je leven. Daarop heeft iedereen recht.” 

 

Uitleven 

Ze blikt om zich heen. ,,Ja, het is een groot succes. Daardoor heb ik ook dit huis kunnen kopen. Het was half afgebouwd toen Daniël en ik uit elkaar gingen. En stapje voor stapje maak ik het nu met mijn nieuwe vriend Igor (Neves, red.) af. Hij is timmerman en kan zich helemaal uitleven. In alle eerlijkheid: dit huis is eigenlijk wel wat te hoog gegrepen. Niets is af, want ik moet sparen. Maar in plaats van kijken naar wat er allemaal nog moet gebeuren, ben ik gewoon blij met wat ik heb. En dan geeft het niet dat ik mijn kleren in mijn slaapkamer op de grond heb liggen omdat de inloopkast nog niet klaar is.” 

Hoe positief Fajah ook is ingesteld, tegenslagen heeft ze wel degelijk meegemaakt. Vorig jaar overleed haar neefje Elfin 11 maanden oud bij een familiedrama in Amsterdam. En afgelopen juni overleed Daniël met wie ze tien jaar geleden zoontje Shai kreeg volkomen onverwachts aan de gevolgen van hersenvliesontsteking. ,,Tegenslagen zijn er van groot tot klein. Heel vervelend en soms intens verdrietig. Maar ze overkomen iedereen. Het is aan jezelf of je er op een slachtofferachtige of depressieve manier mee omgaat. Hoe pijnlijk het soms ook is, ik probeer de pijn te omarmen. Kijk, mijn neefje en Daniël zijn er niet meer. Maar Shai, mijn dochter Irem, mijn familie en ik nog wel. Wij moeten door. Dus dat doen we ook.”

 

 ,,De pijn omhelzen, hoe moeilijk dat ook is” 

 

Hippe oma 

Om haar overleden neefje te eren, overweegt Fajah een tattoo in haar hals te zetten. ,,Het is de vlinder die ik op het hoesje zet van het liedje … dat ik voor hem schreef. Als ik het doe, wordt het een enorme afbeelding. Mijn kinderen vinden het niets. Irem zei: ‘Straks ben je oma, dat ziet er toch niet uit?’ Maar ik zei: ‘Dan ben ik toch gewoon een hippe oma?'” 

Met de feestdagen komt de hele familie van Fajah bij haar in Purmerland om te eten. ,,Eindelijk heb ik de ruimte om iedereen te ontvangen. We gaan heerlijk samen zijn. Goede voornemens? Nee. Ja: zo doorgaan zoals het nu gaat. Ik geniet van elke dag, ben gelukkig met Igor, wil niet per se trouwen want wat voegt dat toe. Kinderen wil ik ook niet meer. Het is goed zoals het nu is. Je wordt niet gelukkiger van nog groter, nog meer, dat soort dingen. Ik ben tevreden, wat kan ik me nog meer wensen?” 

 


Dj Faya en dj Hanna Black 

Fajah Lourens is al jaren actief als dj onder de naam Faya. Ze begon met het draaien van tech-house en dreef de laatste jaren ook af naar andere muziekkeuzes. ,,Maar ik ben nu weer terug bij mijn basis. Want dat vind ik het allerleukste om te doen. Daarvoor heb ik een nieuwe dj-naam in het leven geroepen: Hanna Black. Hanna is mijn tweede naam. Samen met mijn vriend Igor bouw ik dit uit. We trainen samen, we maken samen muziek. Dat zijn de twee gebieden waarop wij elkaar helemaal hebben gevonden.” 

FOTOGRAFIE: Johannes Dalhuijsen

 

Tags

FAJAH LOURENSVANESSA BONTJE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck